„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+3.9 °C
apmācies

Vecāki izveido bērnu rotaļu stūrīti

dagda.lv

Dagdas daudzdzīvokļu nama Alejas ielā 22 iedzīvotāji izveidoja rotaļu laukumu ar smilšu kasti, šūpolēm, slīdkalniņu, soliem un riepu trasi sportošanai.

Projekta vadītāja, iedzīvotāju grupas „Alejas 22 iedzīvotāji” pārstāve Solvita Munda pastāstīja, ka ideja par rotaļu laukumu bērniem radās jau pērn. Viņa veica iedzīvotāju aptauju un saņēma vienbalsīgu atbalstu jaunā rotaļu stūrīša projektam, kurš saņēma arī Dagdas novada pašvaldības projektu konkursa „Sabiedrība ar dvēseli” finansējumu. Vecāki brīvajā laikā ņēma rokās lāpstas un sagatavoja laukumu, vienīgi zaļā zona palika neskarta, jo tur bērni spēlē bumbu, bet pieaugušie organizē svētku piknikus. Sakoptajā zemes stūrītī tika uzstādītas jau minētās rotaļu un atpūtas konstrukcijas. Palīgā nāca arī SIA „Dagdas komunālā saimniecība” darbinieki.

Pamazām tiek sakārtots arī daudzdzīvokļu nams. Dagdas komunālās saimniecības darbinieki jau nomainījuši logus un ārdurvis kāpņu telpās, kā arī sadarbībā ar iedzīvotājiem atjaunojuši balkonus.