„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+9.1 °C
apmācies

Izziņoti kino balvas „Lielais Kristaps” nominanti

Publicitātes foto

Uzvarētāji tiks noskaidroti Latvijas kino festivāla „Lielais Kristaps” laikā, kurš norisināsies no 7. līdz 13. novembrim kinoteātrī „Splendid Palace”.

Šogad festivāls veltīts Latvijas simtgadei. „Lielā Kristapa” balvai kopumā nominētas 58 filmas. Kategorijā „Labākā pilnmetrāžas spēlfilma” sacentīsies Latvijas filmas „Bille”, „Ar putām uz lūpām”, „Homo novus”, „Kriminālās ekselences fonds” un „Tēvs Nakts”.

Uz labākās aktrises titulu pretendē Ieva Puķe („Ar putām uz lūpām”), Rūta Kronberga („Bille”), Daiga Kažociņa („Mērijas ceļojums”) un Elita Kļaviņa (Rīga. Dublis 1”). Savukārt kategorijā „Labākais aktieris” sacenšas Vilis Daudziņš („Ar putām uz lūpām”), Artūrs Skrastiņš („Tēvs Nakts”), Kaspars Znotiņš un Igors Šelegovskis („Homo novus”).

Šogad ir ieviesta jauna kategorija „Labākā īsmetrāžas filma”, kurā nominētas animācijas, dokumentālās un īsmetrāžas spēlfilmas. Jāatzīmē, ka nominācijā „Labākais animācijas režisors” uz balvu pretendē Daugavpilī dzimušais Vladimirs Leščovs, studijas „Lunohod” dibinātājs, kurš jau vairākkārt ir saņēmis „Lielo Kristapu”.