„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+4.4 °C
apmācies

„Jūgendstila refleksijas” Latgales Centrālajā bibliotēkā

Foto: Jeļena Čursina

Visu oktobri Latgales Centrālajā bibliotēkā skatāma Jevgeņijas Muštavinskas personālizstāde „Jūgendstila refleksijas”.

Jevgeņijai Muštavinskai patīk spilgti, piesātināti krāsu toņi, viņa bieži glezno impresionisma stilā. Jevgeņijai īpaši tuvi ir Gustava Klimta un Nikolaja Rēriha gleznojumi, tāpēc vairāki darbi tapuši šo izcilo mākslinieku ietekmē. Turklāt katrā gleznā ir kāds simbols vai mīkla.

Jevgeņija Muštavinska

Gleznu radīšanā izmantotas dažādas tehnikas – batika, eļļa, akrils. Jevgeņija atzīst, ka, gleznojot ar eļļas krāsām, var atslābināties, nebaidoties sabojāt darbu. Savukārt  batikas tehnikā ir nepieciešama liela precizitāte, jo viens neprecīzs triepiens – un darbs jau ir sabojāts. Šajā tehnikā Jevgeņija daudz zīmē ziedus, jo īpaši magones. Māksliniece uzskata, ka tās ir mūžīgā skaistuma un jaunības simbols, magoņu maigums jo īpaši kontrastē ar mūsdienu mainīgo, nepastāvīgo pasauli.

Jevgeņija Muštavinska ir Latgales brīvo mākslinieku asociācijas biedre. Studējusi Daugavpils Universitātē, kur ieguvusi bakalaura grādu mākslā un profesionālā maģistra grādu starpkultūru attiecībās. Piedalījusies vairāk nekā 24 grupu izstādēs Latvijā, Krievijā un Lietuvā. Sarīkotas trīs personālizstādes. Jevgeņijas darbi ir privātkolekcijās Baltijas valstīs, Krievijā, Anglijā un citur.