„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+8.0 °C
apmācies

Veidos Jaundomes dabas taku

daba.gov.lv

Dagdas novadā taps jauns tūrisma un atpūtas objekts - Jaundomes dabas taka un tiks labiekārtota Ežezera pludmale, kas atrodas Rāznas nacionālajā parkā, pastāstīja Dagdas novada domes projektu koordinatore Olga Gekiša.

Dabas taka taps ar Latvija Vides aizsardzības fonda un pašvaldības atbalstu. Tā stiepsies no Jaundomes vides izglītības centra līdz Ežezera pludmalei un būs 1500 m gara. Takas viena daļa (500 m) tiks izklāta ar koka dēļiem, bet pārējā - ar dabisku smilšu klājumu. Savukārt pludmale tiks aprīkota ar ugunskura vietu, nojumi ar galdu un soliem, atkritumu urnām, laipu un laivu nojumi. Plānots arī uzstādīt informatīvos stendus, kas stāstīs par Ežezera zivīm, un norādes uz jaunās takas pie alus brūža drupām un avotiņa.

Tā kā zeme, kur stiepsies jaunā infrastruktūra, pieder vācu grāfa Keislera pēctečiem un netiek kopta, pašvaldība ar īpašniekiem ir noslēgusi patapinājuma līgumu par takas izveidi, lai šī ainaviskā, ar unikāliem dabas objektiem, augiem un zivīm bagātā vieta būtu pieejama novada iedzīvotājiem un tūristiem. 

Projektā ir uzsvērta īpaši aizsargājamo teritoriju dabas aizsardzības plāna pasākumu ieviešana Dagdas novadā un tā kopējais finansējums ir 52 396 eiro. Dabas tūrisma cienītāji Jaundomes dabas taku un Ežezera pludmali varēs apmeklēt jau nākamvasar.