„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-0.5 °C
nedaudz mākoņains

“Grāmatu starts” Daugavpils bibliotēkās

Publicitātes foto

13. oktobrī Latgales Centrālās bibliotēkas filiālēs tika uzsākta bērnu lasītveicināšanas programma “Grāmatu starts” ģimenēm ar trīsgadīgiem bērniem. Tās mērķis ir iepazīstināt ar Daugavpils bibliotēkām un to piedāvājumu ģimenēm, sekmēt lasītprieku, attīstīt lasītprasmi, kā arī stiprināt ģimenes lasīšanas tradīciju.

“Grāmatu starts“ ir Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu literatūras centra veidota lasīšanas veicināšanas programma ģimenēm ar trīs gadus veciem bērniem. Programmas ietvaros ģimenēm tiek dota iespēja apmeklēt īpaši veidotu radošu un attīstošu nodarbību ciklu. Tā gaitā bērni un viņu vecāki iepazīstas ar bibliotēku un bibliotekāriem, kopīgi spēlē spēles un iet rotaļās, dzied, dejo, veido, zīmē, līmē, aplūko bilžu grāmatas un klausās skaļā priekšā lasīšanā. Cikla izskaņā katrs mazais dalībnieks dāvanā saņem “Grāmatu starta” komplektu – mugursomiņu amizanta pūčulēna formā, lasāmgrāmatu, mīļlietiņu un noderīgu materiālu vecākiem par lasīšanu.

Daugavpilī programma tika pirmoreiz īstenota 2015. gadā, divās kārtās aptverot 80 ģimenes. Šogad “Grāmatu starts” notiek jau otro reizi, pirmajai kārtai ir pieteikušās 42 ģimenes. Sestdien, 13. oktobrī, Latgales Centrālās bibliotēkas filiālēs notika programmas pirmā nodarbība. 

Bibliotēkas pateicas ģimenēm par interesi un aktīvo iesaisti, novēlot nezaudēt lasītprieku un neaizmirst ceļu uz bibliotēku arī turpmāk. Tās ģimenes, kuras vēlēsies pievienoties programmai nākamgad, varēs to izdarīt 2019. gada pavasarī, kad Daugavpilī notiks “Grāmatu starta” otrā kārta. Informācija par pieteikšanos būs pieejama Latgales Centrālajā bibliotēkā un filiālēs, tīmekļa vietnē www.lcb.lv, kā arī bibliotēku Facebook kontos. Būsiet mīļi gaidīti!

Lasītveicināšanas programmu “Grāmatu starts” Daugavpilī īsteno Latgales Centrālā bibliotēka Latvijas Nacionālās bibliotēkas Atbalsta biedrības finansiālu atbalstu.

Programmas publicitātes vajadzībām tās pasākumu laikā var tikt veikta filmēšana un fotografēšana.