„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-1.2 °C
daļēji mākoņains

Diskutēs par Daugavas ekonomisko situāciju

24. oktobrī Daugavpils novada Vecsalienā, Červonkas muižas pilī, notiks konference, lai diskutētu par iespējām uzlabot Daugavas upes baseina ekonomisko situāciju. Tajā īpaši aicināti piedalīties pētnieki un attīstības politikas plānotāji. Konferenci rīko projekta “DaugavAbasMalas” īstenotāji – biedrība “Zied zeme” sadarbībā ar vietējās rīcības grupām.

Pavisam projekta laikā oktobrī un decembrī notiks astoņas tikšanās, katrai no konferencēm ir sava tēma. 16. oktobrī Krāslavas novadā tikšanās būs veltīta tūrisma nozarei. Konferencē Daugavpilī tiks diskutēts par inovācijām, kas iespējamas Daugavas upes baseina ekonomiskā potenciāla attīstības rosināšanā, kā arī par Daugavas baseina attīstības plāna nepieciešamību, tā potenciālo ietekmi ES finansējuma piesaistē un sadarbībā ar Austrumu partnerības valstīm.

Sadarbības projekts “DaugavAbasMalas” uzsākts šovasar ar unikālo Daugavas ūdenstūrisma maršruta izpētes ekspedīciju. Pašlaik sadarbībā ar izdevniecību “Jāņa sēta” top interaktīvā karte, kurā būs iezīmēts tūrisma ūdensceļš visā upes garumā, apstāšanās vietas, drošas Daugavas HES apiešanas vietas, 1 km attālumā no abiem krastiem – kultūrvēsturiski apskates objekti un tūrisma pakalpojumu sniedzēji, kā arī būs pieejama informācija par upes tecējumu dažādos posmos.


Foto: daugavabasmalas.lv