„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+13.5 °C
apmācies

Varēs iegūt doktora grādu mākslās

pixabay.com

Valdība 2. oktobrī apstiprināja Kultūras ministrijas izstrādātos Ministru kabineta noteikumus, kā arī grozījumus spēkā esošajā normatīvajā regulējumā, lai dotu iespēju augstskolām jau no 2019./2020. studiju gada sākt attīstīt programmas profesionālā doktora grāda mākslās ieguvei.

Līdz ar valdības lēmumu apstiprināts profesionālās augstākās izglītības valsts standarts doktora grāda iegūšanai un kārtība, kādā piešķir profesionālo doktora grādu mākslās, kā arī veiktas nepieciešamās izmaiņas Latvijas izglītības klasifikācijā un kārtībā, kādā izsniedz valsts atzītus augstāko izglītību apliecinošus dokumentus. Kultūras ministre Dace Melbārde paziņoja, ka tādējādi pavērsies jaunas iespējas ne vien talantīgākajiem pašmāju, bet arī ārzemju studentiem. Turklāt šie Ministru kabineta lēmumi ļaus veidot arī jaunas sadarbības formas starp Latvijas kultūras un mākslas augstskolām, kā arī pavērs plašākas iespējas pretendēt uz ES fondu finansējumu,

Māksliniecisko jaunradi īsteno šādās akadēmiskajās un profesionālajās programmu grupās izglītības tematiskajā jomā „Mākslas” -- mūzika un skatuves māksla, vizuāli plastiskā māksla, audiovizuālā māksla un mediju māksla, dizains, amatniecība, lietišķā māksla un radošās industrijas.

Līdz ar šo valdības lēmumu izpildīts Kultūrpolitikas plānošanas pamatdokumentā „Kultūrpolitikas pamatnostādnes 2014.–2020.gadam „Radošā Latvija”” ietvertais pasākums -- izvērtēt iespēju sagatavot priekšlikumus grozījumiem normatīvajos aktos, nodrošinot iespēju iegūt trīs līmeņu augstāko mākslas izglītību visās mākslu studiju jomās.