„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+3.8 °C
apmācies

Būvēs vēl vienu tuneli

Dzelzceļa nogāzi Ziemeļu mikrorajona pusē sakopa VAS „Latvijas dzelzceļš” // Foto: Aleksandrs Rube

Speciāla Daugavpils pašvaldības grupa turpina izstrādāt darba uzdevumu otra transporta mezgla (no Smilšu līdz Kandavas ielai) projektam. Tas būs estakādes turpinājums, kura pašlaik top piena kombināta mikrorajonā.

Komunālās saimniecības pārvaldes vadītājs Aivars Pudāns pastāstīja, ka šis vērienīgais objekts un tunelis starp Stacijas un Vaļņu ielu ir savienotie projekti.

Darba grupa sāka izstrādāt tuneļu tehnisko specifikāciju jau šī gada maijā, taču pašlaik pilnvērtīga projekta izstrāde vēl nav iesākta. Šī transporta mezgla galvenais uzdevums ir savienot Stacijas ielu un Ziemeļu mikrorajonu, kā arī vietējo rūpniecības zonu. Tas ļaus ievērojami samazināt ceļā pavadīto laiku un atslogos transporta plūsmu Cietokšņa ielā (kustība Daugavpils cietokšņa virzienā). Vasarā VAS „Latvijas dzelzceļš” pilnībā attīrīja nogāzi, caur kuru plānots ierīkot tuneli. Abu minēto objektu projektēšanas darbi jāiekļauj Daugavpils 2019. gada budžetā.