„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.6 °C
neliels lietus

Pedagoga darbam veltīti vairāk nekā 40 gadi

Irēnai Federovičai aiz muguras 40 gadi skolā // Foto: Dinija Jemeļjanova

12. oktobrī Ilūkstes novada kultūras centrā aizvadīts pasākums Skolotāju dienas noskaņās. Sumināti tie skolotāji, kam šogad aprit 30, 35, 40 un 45 darba gadi, pavisam -- 24 pedagogi.

45 darba stāžu šogad atzīmē Ilūkstes Mūzikas un mākslas skolas mūzikas literatūras un solfedžo pedagoģe Vera Poļakova un Ilūkstes neklātienes vidusskolas (vēlāk Ilūkstes Sadraudzības vidusskolas) direktore Alita Kudiņa. Vera Poļakova pastāstīja, ka gandarījums par darbā paveikto izpaužas skolēnu sasniegtajā, piemēram, godalgotu vietu iegūšana dažādos konkursos. Šobrīd skolotājam, tāpat kā skolēnam, ir plašākas iespējas dažādot mācību procesu. „Var izmantot dažādas ierīces, tehnoloģijas, vieglāk apmeklēt koncertus,” stāsta mūzikas pedagoģe.

Vera Poļakova

Pasākumā sveikti arī pensionējušies pedagogi, viņu pulkam pērn pievienojās matemātikas skolotāja Alda Ģēģere. Savukārt pieci jauni pedagogi šogad uzsākuši darbu novada skolās.

Pedagogiem par prieku uzstājās Nacionālā teātra aktieru ansamblis “Greizais ratiņš”.

Kopš šogad notikušās skolu reorganizācijas, vispārējo vidējo izglītību novadā var iegūt Ilūkstes Raiņa vidusskolā un Bebrenes vispārizglītojošajā un profesionālajā vidusskolā. Novadā darbojas arī divas interešu izglītības iestādes – Ilūkstes novada Sporta skola un Ilūkstes Mūzikas un mākslas skola, kā arī pirmskolas izglītības iestāde “Zvaniņš” un Raudas internātpamatskola.