„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 16. aprīlis
Otrdiena
Alfs, Bernadeta, Mintauts
+8.8 °C
apmācies

Mūzika kadrā

Jeļena Čursina

Daugavpilī turpinās mūzikas un mākslas festivāls „ReStArt” – tā kārtējais pasākums bija tautas fotostudijas „Ezerzeme-F” izstādes atklāšana Marka Rotko mākslas centrā.

Festivālā tradicionāli tiek apvienoti un demonstrēti visi mākslas veidi. Šoreiz festivāla „ReStArt” organizatora Aivara Broka ideja bija radīt savdabīgu mūzikas un fotomākslas sintēzi, kuru īstenoja tautas fotostudija. Tajā ir 18 dalībnieki, bet savus darbus pilsētas iedzīvotājiem un viesiem šoreiz demonstrē deviņi fotogrāfi -- Linards Onzuls, Svetlana Pokule, Anatolijs Kivrins, Jūlija Kožemjakina, Valērijs Cigankovs, Jeļena Ivancova, Jurijs Berdnikovs, Sergejs Sokolovs un Ivars Skudra. Viņi visi savos darbos atspoguļo mūzikas tēmu, tāpēc izstādē skatāmi Latvijas un ārzemju mūziķu portreti, mirkļi no kolektīvu koncertiem vai oriģinālas „pārdomas par tēmu”.

Fotogrāfiju autori

Fotogrāfiju autori atzīst, ka šī festivāla organizatoru piedāvātā tēma bija savdabīga izaicinājums, kas ļāva padomāt, pafilozofēt, pacensties iemūžināt mūziku tā, lai tā būtu „dzirdama” kadrā.

Izstāde būs atvērta līdz 4. novembrim.