„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+3.4 °C
apmācies

Noslēgts Daugavpils mūzikas vidusskolas siltināšanas līgums

VAS „Valsts nekustamie īpašumi”

VAS „Valsts nekustamie īpašumi” noslēgusi līgumu ar AS "Būvuzņēmums Restaurators" par projektēšanas un būvniecības darbiem Staņislava Broka Daugavpils mūzikas vidusskolas ēkas Kandavas ielā 2a atjaunošanai un energoefektivitātes paaugstināšanai.

Kopumā projektam piešķirti aptuveni 1,5 miljoni eiro, no kuriem 50% ir Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) finansējums, 49% -- valsts līdzfinansējums, bet mazāk nekā 1% -- skolas finansējums.

Skolas siltināšanas projekta ideja izskanēja 2016. gadā, taču tās īstenošanu apgrūtināja dažādi apstākļi. Piemēram, tas, ka šī izglītības iestāde atrodas Izglītības un zinātnes ministrijas, nevis pilsētas pārziņā. Taču tagad, kad nokārtotas visas formalitātes, vairāk nekā 450 audzēkņi un aptuveni 150 skolas pedagogi un darbinieki var cerēt uz mācību apstākļu būtisku uzlabošanos.

AS „Būvuzņēmums Restaurators” plāno izmantot modernās būves informācijas modelēšanas sistēmas elementus. Lai ātri un precīzi varētu ēku uzmērīt, fasādes tiks skenētas, izmantojot dronu, uz kura uzstādīta lāzera skenēšanas iekārta, pēc tam tiks izstrādāts ēkas fasādes 3D modelis. Veicot projektā ieplānotos darbus, paredzēts uzlabot ēkas siltumenerģijas ietaupījumu, kas pēc projekta īstenošanas varētu sasniegt ne mazāk kā 30% gadā.

Mūzikas vidusskolas direktors Aivars Broks uzskata, ka visas šīs pārveides nāks par labu ne tikai audzēkņiem un skolotājiem, bet arī vietējiem iedzīvotājiem. Siltināmā ēka ir spilgts modernisma piemērs padomju laiku arhitektūrā, kurā tika daudz izmantotas stikla konstrukcijas. Tā kā skola atrodas pie Esplanādes atpūtas zonas, tās ārējā izskata atjaunošana būtiski uzlabos vietējo ainavu. Būvdarbus plānots sākt 2019. gadā un pabeigt 2022. gadā.