„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+10.7 °C
apmācies

Sirmgalve audzējusi nekaitīgas kaņepes

freeimages.com

Policija izbeigusi krimināllietu, ko augustā bija ierosinājusi pret kādu sirmgalvi Viļānu novadā par to, ka viņa savā piemājas dārziņā audzēja kaņepes. Izmeklēšanas gaitā atklājies, ka konfiscētās kaņepes nesatur narkotiskas vielas, raksta lsm.lv.

Pensionāre Dzidra Bruzgule savā dārziņā Dekšāres pagastā kaņepes audzē jau gadiem, jo izmanto to sēklas uzturā. Šovasar kaņepju raža padevusies īpaši laba, taču augusta nogalē viņas sētā ieradās Rēzeknes iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas darbinieki, kuri uz aizdomu pamata, ka augi satur narkotiskās vielas, visas kaņepes konfiscēja, lai veiktu ekspertīzi. Kopumā nogriezti 363 gabali, kas tika iepakoti 17 papīra maisos.

Ekspertīze gan parādījusi, ka kaņepes nesatur narkotiskās vielas. Policija aicina sirmgalvi paņemt atpakaļ viņai konfiscētos augus, taču sieviete domā, ka tās vairs nebūs lietojamas.

Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ksenija Belova norāda, ka šajā situācijā sieviete nevarēja uzrādīt nekādus dokumentus, kas varētu apliecināt sēklu izcelsmi, piemēram, sēklu paciņu. Taču arī gadījumā, ja persona audzē kaņepes un uzrāda dokumentus, taču policijai ir aizdomas, ka augi varētu saturēt narkotiskās vielas, to var pierādīt tikai ekspertīze, līdz ar to augi ir jākonfiscē.

Savukārt Latvijas Industriālo kaņepju asociācijas valdes priekšsēdētājs Guntis Vilnītis uzskata policijas rīcību par bezatbildīgu, jo uz lauka neesot iespējams izaudzēt ‘cannabis indica’, kas satur narkotiskās vielas.