„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. marts
Otrdiena
Jāzeps, Juzefa
+4.6 °C
apmācies

Kultūras pils remontdarbi drīzumā varētu turpināties

Aleksandrs Rube

Daugavpils Kultūras pils renovācijai drīzumā jāatsākas, jo pašvaldība apstiprināja papilddarbu izdevumus. Saskaņā ar Daugavpils dome 15. oktobrī pieņemto lēmumu, ēkas papildu ugunsdrošības paaugstināšanai piešķirti 475 000 eiro.

Atgādinām, ka jautājums par papildu finansējuma piešķiršanu pilsētas pašvaldībā tika izskatīts jau septembra sākumā. Un, lai gan sākotnēji tēriņi bija saskaņoti Finanšu komitejas sēdē, vēlāk, jau domes sēdē, šis priekšlikums neguva atbalstu. Kas politiķiem lika mainīt savu lēmumu, nav zināms. Turklāt deputāts Jānis Lāčplēsis („Latgales partija”) joprojām paliek pie sava, apgalvojot, ka minētie izdevumi iepriekš bija iekļauti firmas „Lagron” projektā, tāpēc tos pārskatīt nebija nekādas nepieciešamības.

Kultūras pils stāv dīkā jau gandrīz divus gadus – šajā laikā tika atcelti daudzi koncerti un pasākumi, kā arī sarežģīts citu iestāžu darbs. Objekta nodošana ekspluatācijā bija plānota šī gada februārī, taču, tā kā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta inspektori izvirzīja papildu prasības, sākotnējā plānā nācās daudz ko pārskatīt. Strīdi un precizēšana šajā jautājumā ilga vairākus mēnešus, un kompromiss tika rasts vien tagad. Pašlaik projekta kopējās izmaksas pārsniedz 3 miljonus eiro, bet tas varētu tikt pabeigts tikai 2019. gada pirmajā pusē.

Jāatzīmē, ka joprojām nav zināms, kad tiks pabeigts Kultūras pils sporta zāles remonts. Jauns zāles remontdarbu iepirkums tika izsludināts šonedēļ – lai samazinātu izdevumus, dome ieviesa korekcijas agrāk izstrādātajā tehniskajā specifikācijā.