„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+5.4 °C
apmācies

Nelikumīgi tirgoja degvielu

freeimages.com

Aizvadītajā nedēļā Valsts policijas Ludzas iecirkņa likumsargi ieguva informāciju, ka Kārsavā, iespējams, notiek darbības, kas ir saistītas ar nelikumīgu degvielas uzglabāšanu un pārdošanu. Lai pārbaudītu informāciju, policisti veica vairākas kratīšanas un aizdomās par saistību ar minēto likumpārkāpumu aizturēja kādu 1966. gadā dzimušu vīrieti, informē VP Latgales reģiona pārvaldes

vecākā speciāliste Ksenija Belova.

Veicot kratīšanas vairākos īpašumos, policisti kopumā konfiscēja ap 1500 litriem nelikumīgi glabātas dīzeļdegvielas, ka arī tam nepieciešamo aprīkojumu. Šobrīd izmeklēšana turpinās, lai precīzi noteiktu atsavināto vielu sastāvu un skaitu, ir nozīmētas ekspertīzes, savukārt aizturētajam vīrietim par ar akcīzes nodokli apliekamo preču nelikumīgu apriti draud administratīvā atbildība.

Pēc policijas rīcībā esošās informācijas, vīrietis plānojis šo degvielu nelikumīgi pārdot. Jāpiebilst, ka iespējamais degvielas tirgonis iepriekš jau nonāca policijas redzeslokā saistībā ar nelikumīgu degvielas pārdošanu.

Saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 169.3 pantu, par ar akcīzes nodokli apliekamo preču (tostarp preču, kurām piemērojams akcīzes nodokļa atbrīvojums vai atvieglojums) iegādes, realizācijas, uzglabāšanas vai pārvietošanas (pārvadāšanas) noteikumu pārkāpšanu, kā arī par citiem šo preču aprites noteikumu pārkāpumiem paredzēts naudas sods fiziskām personām no 70 līdz 700 eiro, bet juridiskām personām — no 70 līdz 7100 eiro, konfiscējot šīs preces un to pārvietošanai (pārvadāšanai) izmantotos transportlīdzekļus vai bez konfiskācijas.