„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+13.5 °C
apmācies

Ministrs apbalvoja par dzīvības glābšanu

Aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis, Līga un viņas māmiņa // Foto: Aleksandrs Rube

17. oktobrī Daugavpils 12. vidusskolā tika apbalvota sestās klases audzēkne Līga Kuroša – drosmīga meitene, kura šī gada augustā kopā ar savu tēvu Stropu ezerā izglāba slīkstošu cilvēku un sniedza viņam pirmo palīdzību. Lai suminātu bezbailīgo meiteni, ieradās aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis.

R. Bergmanis teica, ka viņa dzīvē ir bijis līdzīgs gadījums, un viņš lieliski saprot pārdzīvojumus, ko cilvēks izjūt brīdī, kad jāizdara izvēle, - riskēt pašam vai saukt palīgā citus? Turklāt cilvēka izvēli bieži vien nosaka arī apkārtējo rīcība. Tāpēc ministrs pateicās par labu audzināšanu un pozitīvo gaisotni skolā, par kuru rūpējas Līgas klasesbiedri, skolotāji un visi skolas audzēkņi. R. Bergmanis uzskata, ka šāda rīcība un savstarpējās attiecības ir vislabākā dāvana Latvijas simtgadē. Īpašu ministra lepnumu izraisa tas, ka Līga darbojas Jaunsardzē un jau vairākus gadus aktīvi piedalās sacensībās un izcīna godalgotas vietas.

Savukārt Līga nebija gaidījusi, ka viņai tiks veltīta tik liela uzmanība, un kautrīgi pateicās ministrijai un Jaunsardzes instruktoriem, kuri pasniedza viņai dāvanas un ziedus. Pēc tam Raimonds Bergmanis nepiespiestā gaisotnē atbildēja uz skolēnu jautājumiem.