„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. marts
Otrdiena
Jāzeps, Juzefa
+2.8 °C
apmācies

Pabeigta patversmes “Otrā māja” rekonstrukcija

daugavpilsnovads.lv

Noslēdzies biedrības “Otrā māja dzīvniekiem” īstenotais projekts, kā rezultātā dzīvnieku patversme Daugavpils novada Demenes pagastā ieguvusi daudzfunkcionālu, visām sanitārajām un estētiskajām normām atbilstošu ēku. Tajā paredzēts ne tikai sniegt palīdzību dzīvniekiem, bet arī organizēt izglītojošus pasākumos, uzņemt apmeklētājus, arī tūristu un skolēnu grupas.

Līdz šim biedrība dzīvnieku patversmes vajadzībām izmantoja dzīvojamo ēku, to iekārtojot saviem spēkiem un ar brīvprātīgo darbinieku un ziedotāju palīdzību. Šādi tika nodrošinātas dzīvnieku – patversmes iemītnieku minimālās vajadzības. Tagad telpas pielāgotas mūsdienu prasībām -- higiēnas un epidemioloģiskajām normām, tajās iespējams nodrošināt karantīnas iespējas, higiēnisko apkopi, sterilizēšanu un veterināro palīdzību.       

Pēc rekonstrukcijas ēkā var iekļūt arī cilvēki ar īpašām vajadzībām, ģimenes ar bērnu ratiņiem, kas nozīmē, ka tajā varēs rīkot izglītojošus pasākumus un uzņemt tūristus. Projekts īstenots ar Lauku atbalsta dienesta, Daugavpils novada domes un starptautiskā labdarības fonda “Dogs Trust Worldwide” finansiālu atbalstu.

Patversmi Daugavpils novada Demenes pagastā biedrība "Otrā māja dzīvniekiem" izveidoja 2014. gadā. Četru gadu laikā pieņemti vairāk nekā 250 kaķi, 520 suņi, jaunas mājas atrastas vairāk nekā 315 dzīvniekiem, bet sterilizēti vairāk nekā 620 klaiņojoši  kaķi. Biedrība palīdz slimiem un ievainotiem bezpajumtes dzīvniekiem, veic klaiņojošo dzīvnieku vairošanās ierobežošanu humānā veidā, patversmē nodrošina ārstēšanu, sterilizāciju, čipēšanu, vakcinēšanu, socializāciju, meklē tiem jaunas mājas.