„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 16. aprīlis
Otrdiena
Alfs, Bernadeta, Mintauts
+4.1 °C
daļēji mākoņains

Putaplasts pārvēršas mākslā

Egita Terēze Jonāne

Vēlēšanu dienā Sventes pagasta iedzīvotāji balsošanas zālē pakavējās ilgāk, lai aplūkotu gleznu „Latvija”. Tās autors ir Sventes Tautas nama vadītājs Viktors Petaško, kurš to veidojis no celtniecības materiāliem.

„Kad siltināju mājas pamatus, pāri palika celtniecības materiāli - putuplasts un ekstrudētais putupolistirols. Izdomāju, ka tas taču var noderēt manam hobijam - darināt kaut ko interesantu paša rokām,” saka Viktors.

Mākslas darbā „Latvija” ir izmantotas 277 detaļas, veidotas galvenokārt ornamenta formā. Viktors ir veidojis darbus pat no 1000 elementiem.

Viņš ir arī Sventes Tautas nama skatuves un svētku noformējumu autors.

Gan darbu „Latvija”, gan citas gleznas un interjera objektus no celtniecības materiāliem varēs apskatīt izstādē novembrī Sventes Tautas namā. „Izstādi veltīšu Latvijai tās simtgadē,” uzsver V. Petaško, piebilstot, ka nākamgad darbus jau pārdos.