„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+9.0 °C
neliels lietus

Skolēnu uzturēšanas izmaksas pieaug

pexels.com

Šajā mācību gadā viena skolēna izmaksas Daugavpils novada skolās mēnesī svārstās no 61 līdz 175 eiro. Salīdzinājumā ar pagājušo gadu, gandrīz visās izglītības iestādēs tās nedaudz pieaugušas.

Vidusskolās, tāpat kā citus gadus, mazākās izmaksas ir Sventes vidusskolā (61,67 eiro mēnesī), bet lielākās - Vaboles vidusskolā (114 eiro mēnesī). Visaugstākās izmaksas pamatskolu grupā ir Kalupes pamatskolā - 128 eiro mēnesī uz vienu skolēnu.

Lielākajā daļā izglītības iestāžu skolēnu izmaksas pērn bija par 2-4 eiro mazākas. Tomēr ievērojami, par 21 eiro, izmaksas augušas Laucesas pamatskolā, par 16 eiro - Naujenes pirmsskolas izglītības iestādē “Rūķītis” un par deviņiem eiro - Salienas vidusskolā. Lētāka skolēnu uzturēšana kļuvusi vien Nīcgales PII “Sprīdītis” (2017.g. - 182 eiro mēnesī, 2018. g. – 154,92 eiro mēnesī). Daugavpils novada domes Budžeta nodaļas vadītājs Jānis Vanags skaidro, ka izmaiņas saistītas tikai ar skolēnu skaita izmaiņām. Kopējais skolēnu skaits novadā samazinājies par 61 skolēnu, bet Nīcgales PII “Sprīdītis” šogad apmeklē par četriem audzēkņiem vairāk nekā pagājušajā mācību gadā.

Savstarpējos norēķinos Daugavpils novads 2018. gadā citām pašvaldībām par savu bērnu izglītošanu mācību iestādēs plāno samaksāt 655 tūkstošus eiro, kas ir mazāk nekā pērn. Gandrīz 2/3 no šīs summas jāmaksā Daugavpils domei. Paredzams, ka citas pašvaldības Daugavpils novada pašvaldības budžetā ieskaitīs aptuveni 225 000 eiro, tā ir Daugavpils pilsēta, Preiļu, Krāslavas, Ilūkstes u.c. novadi.