„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. marts
Otrdiena
Jāzeps, Juzefa
+4.6 °C
apmācies

14. mikroautobusa maršrutā būs papildreiss

Iespējams, šis uzraksts vairs nesarūgtinās Ziemeļu mikrorajona iedzīvotājus // Foto: Aleksandrs Rube

Jau vairākus mēnešus cietokšņa un Ziemeļu mikrorajona iedzīvotāji regulāri ziņo pilsētas domei par transporta problēmu – no rītiem pastāvīgi pārpildīto 13.a maršruta mikroautobusu.

17. oktobrī Daugavpils domes Transporta komisijas sēdē tika nolemts ieviest papildreisu 14. maršrutā, kas kursē no pilsētas centra uz Daugavpils cietoksni.

Lai gan Ziemeļu mikrorajona iedzīvotājiem ir alternatīvas iespējas aizbraukt uz centru, dažos gadījumos, kad pilnais maršruta mikroautobuss pabrauca garām pieturai, viņiem nācās pat saukt taksometru. Bērni nepaspēja laikus uz skolu, bet pieaugušie – uz darbu. Turklāt kavēt darbu bija spiesti arī Daugavpils reģionālās slimnīcas darbinieki. Ilgu laiku uzņēmums „Daugavpils satiksme” skaidroja, ka šīs problēmas atrisināšanai trūkst transporta, taču, acīmredzot, tagad šīs grūtības ir izdevies pārvarēt.

Turpmāk pasažieru ērtībai 14. maršruta rīta reisā kursēs divi mazietilpības mikroautobusi, kas no pieturas „Autoosta” aties pl. 6.59 (kā tas bija līdz šim) un pl. 07.00. Līdz ar to pasažieriem, kas nevarēs aizbraukt ar pirmo mikroautobusu, būs iespēja tikt uz darbu vai skolu ar nākamo transportlīdzekli, kas pienāks minūti vēlāk. Pirmās dienas pieredze rāda, ka atrastais risinājums bijis veiksmīgs, -- visi rīta reisu pasažieri bez problēmām tika nogādāti galamērķī.