„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. marts
Otrdiena
Jāzeps, Juzefa
+2.9 °C
apmācies

Sadala mērķdotāciju pedagogu algām

pixabay.com

Ilūkstes novada domes deputāti ārkārtas sēdē sadalīja valsts mērķdotāciju Izglītības iestāžu pedagogu algām, kā arī palielināja darba samaksu skolu direktoriem.

Valsts mērķdotācija vispārējās un profesionālās izglītības programmu pedagogu darba samaksai un obligātajām sociālajām iemaksām trim  mēnešiem ir 248 227 eiro, interešu izglītības pedagogiem - 13 340 eiro un 5.-6. gadus veco bērnu apmācības skolotājiem - 20 331 eiro. Tāpat piešķirta mērķdotācija 77 016 eiro Raudas internātpamatskolas pedagogu darba samaksai un obligātajām sociālajām iemaksām.

Deputāti atbalstīja arī darba samaksas palielināšanu par 30% Bebrenes vispārizglītojošās un profesionālās vidusskolas un Ilūkstes Raiņa vidusskolas direktorei.

Vispārizglītojošo un pirmsskolas izglītības pedagogiem no 1. septembra ir palielināta minimālā darba algas likme no 680 līdz 710 eiro. Ilūkstes novadā strādā 186 skolotāji.