„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-0.9 °C
nedaudz mākoņains

Daugavpilī plāno ierīkot jaunas strūklakas

Uzņēmuma „Daugavpils ūdens” darba grupa izstrādā vides labiekārtošanas projektus – Centrālajā parkā paredzēts izbūvēt strūklaku, bet ūdenstilpē Esplanādes atpūtas parkā -- nomainīt pašreizējo strūklaku.

Parkā strūklaku paredzēts ierīkot vietā starp dzimtsarakstu nodaļas ēku un šaha un dambretes klubu, kurš pašlaik atrodas puķu dobes. Šeit varētu tikt izveidotas figūrveida strūklakas (gredzeni, sirdis) vai arī izmantots mūsdienīgāks tehnoloģiskais risinājums – karkass ar lejup krītošu ūdens plūsmu, uz kuras, izmantojot dažādus regulējumus, tiek veidoti dažādi attēli un ornamenti.

Savukārt dīķī aiz Daugavpils Universitātes jaunā korpusa tiek plānots tagadējās strūklakas vietā uzstādīt vienu vai pat divus agregātus. Atšķirībā no vecā objekta, šī iekārta būs dinamiskāka – uz nelieliem pontoniem nostiprināti kustīgi ūdensmetēji ar izgaismojumu. Iespējams, šādas strūklakas tiks uzstādītas ūdenī gan dambja, gan Kandavas ielas pusē. Vēlāk strūklaka varētu tikt pilnveidota, ierīkot muzikālo pavadījumu, tiesa, vēl ir jāizdomā, kur novietot skandas. Šo Vācijas firmā „Oase” ražoto strūklaku ūdens strūklas augstums var sasniegt 20 metrus.

Jāpiebilst, ka pašlaik vēl nav zināmas ne jauno strūklaku izmaksas, ne to uzstādīšanas termiņš. Visdrīzāk, šī informācija kļūs zināma pilsētas 2019. gada budžeta apstiprināšanas procesā.


Foto: ogresnovads.lv