„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-1.2 °C
nedaudz mākoņains

„Impulss” grants – gan augstajām tehnoloģijām, gan kaķu kafejnīcai RU

Domes priekšsēdētāja vietnieks Igors Prelatovs, kaķu kafejnīcas idejas autore Anita Ozoliņa un Attīstības departamenta vadītāja Daina Kriviņa // Foto: Aleksandrs Rube

26. oktobrī Daugavpils domē tika apbalvoti pašvaldības grantu programmas „Impulss 2018” uzvarētāji – deviņi uzņēmēji. Pašvaldības 2018. gadā piešķirtais finansējums jauno uzņēmēju projektu īstenošanai ir 63 000 eiro, katrs uzvarētājs saņēma 7000 eiro.

Šogad bija interesanti un daudzveidīgi biznesa priekšlikumi. Kopumā tika iesniegti 28 pieteikumi – gan sarežģītas inženiertehniskas ieceres, gan saprotamas, taču vienlaikus intriģējošas idejas. Jāatzīmē, ka domes darba grupai bija jāizvēlas labākais piedāvājums vairākās kategorijās, - atpūtas industrija, mazā ražotne, veselība un skaistums, ēdināšana un sociālie pakalpojumi.

Pēc rūpīgas izpētes 2018. gadā par grantu konkursa “Impulss”  uzvarētājiem ir atzīti:

  • SIA „EWAL” - ģipša konstruktoru ražošana;
  • Semjons Ratiani - transportlīdzekļu ar pilnu masu 2500 kg un vairāk kardānvārpstu balansēšanas pakalpojumu sniegšana;
  • Aleksejs Poligalovs - piepūšamais akvaparks „Water Land”;
  • Dmitrijs Kabakovs - apkures un ventilācijas sistēmu tīrīšana;
  • SIA “Stadionu serviss Latgale” - pilnā servisa sintētiska seguma laukumu apkopes pakalpojums;
  • Sandra Poplavska-Rimicāne – platforma vietējo meistaru radīto mākslas priekšmetu tirdzniecībai;
  • SIA “SMD Baltic” - infrasarkanā lodēšanas stacija PDR IR-E3 Vi Evolution;
  • Anita Ozoliņa - kaķu kafejnīcas izveide;
  • SIA “ROD Trans” - diagnostikas un vadības bloku programmēšanas iekārtu pakalpojumi.

Ikviens uzņēmējs savā ziņā ir centies aizpildīt līdz šim brīvo nišu. Piemēram, Alekseja Poligalova piedāvājums izveidot vasaras piepūšamo akvaparku Ruģeļu ūdenskrātuves teritorijā ir alternatīva pilsētnieku braucieniem šādu izklaižu baudīšanai uz Zarasiem. Māksliniece Sandra Poplavska-Rimicāne (Sanri) vēlas uzstādīt automātus, kur pilsētas iedzīvotāji un tūristi jebkurā diennakts laikā  varēs iegādāties oriģinālus suvenīrus. Savukārt Anita Ozoliņa īstenos kaķu kafejnīcas projektu. Tā būs īpaša vieta, kur kaķi ne vien dzīvos, bet arī varēs satikt savus jaunos saimniekus. Anita uzsvēra, ka pūkaiņi tiks paņemti no dzīvnieku patversmes.

Grantu programmas „Impulss” finansējums tiek piešķirts līdz 75% apmērā no projekta summas, Daugavpilī tā tiek īstenota jau piekto gadu pēc kārtas. Šajā laikā atbalstītas 37 biznesa idejas un radītas 70 jaunas darba vietas.