„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 16. aprīlis
Otrdiena
Alfs, Bernadeta, Mintauts
+5.1 °C
apmācies

Jaunatnes olimpiādes Daugavpilī nebūs

Publicitātes foto

Pagājušajā nedēļā Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Izpildkomitejas sēdē tika pieņemts lēmums par VIII Latvijas Jaunatnes olimpiādes rīkošanu, kura norisināsies nākamā gada vasarā. Par tiesībām organizēt olimpiādi vairākus mēnešus cīnījās Daugavpils un Jelgava, taču Daugavpilij nācās piekāpties.

LOK šāda lēmuma pieņemšanu skaidroja ar vairākiem iemesliem. Pirmkārt, tas saistīts ar piemērotas infrastruktūras trūkumu vieglatlētikas sacensību rīkošanai. Lai gan Daugavpils vienojās par šo funkciju deleģēšanai Jēkabpilij (stadions „Vārpa”), šādu risinājumu LOK uzskata par nepieņemamu, jo tādējādi citā pilsētā sacentīsies ceturtā daļa olimpiādes dalībnieku. Turklāt komitejas preses dienests uzsver, ka sacensību rīkošana atsevišķos sporta veidos ir ierasta LOK prakse, ja disciplīnu proporcija nav mazāka par 60-70% un attālums starp pilsētām netraucē sportistu pārvietošanos.

Vēl viens pretarguments – finansējums, kuru pašvaldība ir gatava piešķirt sacensību atbalstam. Daugavpils pieteikumā norādīti 100 000 eiro, savukārt Jelgava ir gatava piešķirt 200 000 eiro. Latvijas Olimpiskajā komitejā arī izskanēja jautājumi par politiskās situācijas stabilitāti Daugavpilī. Sporta pārvaldes vadītājs Juris Stivriņš, kurš pārstāvēja Daugavpili, šajā kontekstā uzsvēra, ka sporta jautājumiem ir jābūt ārpus politikas.

Kad tika paziņots, ka VIII Latvijas Jaunatnes olimpiādi, kas risināsies 2019. gadā no 5. līdz 7. jūlijam, rīkos Jelgava, LOK pārstāvji atzīmēja, ka Daugavpilij ir labas izredzes sarīkot nākamo olimpiādi. Tā kā šāda līmeņa sacensības Latvijā notiek reizi divos gados, nākamreiz iespēja uzņemt vairākus tūkstošus sportistu būs 2021. gadā.

Plānots, ka nākamajā vasarā Jelgavā ieradīsies aptuveni 3000 jauno atlētu, bet labākie vēlāk piedalīsies Eiropas Jaunatnes olimpiādē Baku (Azerbaidžāna).