„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 16. aprīlis
Otrdiena
Alfs, Bernadeta, Mintauts
+6.9 °C
apmācies

Studējošie līvānieši saņems stipendijas

pexels.com

Līvānu novada jaunieši, kuri studē, arī šogad saņems nodibinājuma „Viduslatgales pārnovadu fonds” stipendijas.

Līvānu novada domes priekšsēdētājs Andris Vaivods atzīst, ka pretendentu bija gandrīz divreiz vairāk nekā pieļauj saziedotais finansējums, tomēr stipendijas saņems pietiekami liels jauniešu skaits - 25. Tie galvenokārt ir inženierzinātņu, medicīnas, fizikas, matemātikas, jūrniecības un citu jomu studenti.

Stipendiju budžeta kopsumma ir 37 000 eiro. Tos saziedojuši Līvānu uzņēmumi „Light Guide Optics International”, „Līvānu kūdras fabrika” un „Hansahold”.

„Ja pirmos gadus mēs uzstājām, ka stipendiātiem jāatgriežas Līvānu novadā, tad pēc veiktajām izmaiņām nolikumā jaunieši pēc studijām var strādāt tur, kur vēlas. Jaunieši ar savu darbu un talantu vairo Latvijas labklājību. Stipendiāti ir strādājuši arī Līvānu novada pašvaldībā, piemēram, uzņēmējdarbības atbalsta jomā. Viņiem ir labas zināšanas un profesionāla attieksme pret darbu. Turklāt viņi, sasmēlušies pieredzi pašvaldības darbā, dodas par karjeras augšupejas ceļu, piemēram, strādā vadošos amatos novada vai valsts uzņēmumos,” uzsvēra A. Vaivods.