„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.6 °C
apmācies

Ilūkstietis Sandris Šedis par mata tiesu no medaļas

ilukste.lv

Ar kopumā piecām izcīnītām medaļām un trim pasaules čempionu tituliem no Turcijas pilsētā Antālijā notikušā pasaules čempionāta atgriezusies Latvijas armrestlinga izlase.

Sacensībās piedalījās vairāk nekā 50 dažādu valstu sportistu, kopumā savās vecuma, dzimuma un svara kategorijās par čempiona titulu sacentās 1208 dalībnieki. Sportistu starti tika sadalīti sešās sacensību dienās. Latviju šajās sacensībās pārstāvēja 11 sportisti, divi treneri un starptautiska līmeņa tiesnesis, starp sportistiem – arī ilūkstietis Sandris Šedis.

Piektajā sacensību dienā Sandris Šedis izgāja cīņā ar kreiso roku 110 kg kategorijā, kur kopumā startēja 23 dalībnieki. Pirmajā cīņā Sandris tikās ar pārstāvi no Ukrainas, kuram zaudēja pirms 4 gadiem Lietuvā notikušajā Pasaules čempionātā (toreiz vēl jauniešu jeb U21 vecuma grupā). Šoreiz gan Sandris neatstāja nekādas cerības savam pretiniekam, tiekot pie pirmās uzvaras čempionātā. Nākamajā cīņā tika gūta saspringta uzvara pret sportistu no Slovākijas. Trešā cīņa bija izšķirošā, jo uzvara tajā Latvijas sportistam nodrošinātu vismaz 3. vietu, un sacensību spars sasniedza kulmināciju – likās, ka Sandris jau izcīnījis uzvaru, tomēr tiesnesis piešķīra viņam elkoņa piezīmi. Cīņa bija jāatkārto, un Šedis tomēr piekāpās Kazahstānas pārstāvim. Pēdējā cīņā tika atzīts arī gruzīna pārākums, un rezultātā – 10. vieta.

Sestajā sacensību dienā tika dots starts cīņai ar labo roku. Tāpat kā iepriekšējā dienā Sandris Šedis pirmajā cīņā viegli tika galā ar Ukrainas sportistu, otrajā cīņā bez īpašas piepūles tika pieveikts arī ēģiptietis, taču izšķirošajām cīņām pietrūka pieredzes un varbūt nedaudz arī spēka. Sākumā grūtā cīņā atzīts Armēnijas sportista pārākums, bet pēc tam sekoja zaudējums sportistam no Kazahstānas, kuru jau izdevās apturēt, taču ne nolauzt līdz paliktnim. Rezultātā (tāpat kā cīņā ar kreiso roku) – 10. vieta.