„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+4.7 °C
apmācies

Siltumenerģijas tarifs samazināts

pixabay.com

PAS „Daugavpils siltumtīkli” izdevās vienoties ar dabasgāzes piegādātāju par jauniem nosacījumiem – no pašreizējiem 63,01 eiro par MWh tarifs samazināts līdz 59,11 eiro par megavatstundu (bez PVN). Šīs izmaiņas stājās spēkā 1. novembrī.

Ņemot vērā pastāvīgās dabasgāzes cenu svārstības biržā, ir grūti precīzi prognozēt siltumenerģijas tarifu. Beidzamajos trijos mēnešos dabasgāzes cenas pieaugušas par 16%, un šī dinamika saglabājas. Taču „Daugavpils siltumtīklu” pārstāvji cer, ka izdosies apstiprināt ilgtermiņa tarifu plānu ar stabilām cenām – nav izslēgts, ka tarifs tiks samazināts atkal.

Informācija Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas mājas lapā liecina, ka no novembra daudzās citās pašvaldībās tarifs palielināsies. Piemēram, Jelgavā tarifs pieaugs no 51,73 līdz 54,28 eiro par megavatstundu. Sadārdzinājums iespējams arī Rēzeknē.