„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+7.2 °C
neliels lietus

Palīdzi ugunsnelaimē cietušajiem šēderiešiem!

Publicitātes foto

30. oktobrī Šēderes pagasta Veczemnieku sētā ugunsnelaimē mira sirmgalve (83 gadi) un nopostīta dzīvojamā māja.

Sirmgalves bērni Velta un Jānis lūdz palīdzēt ugunsgrēkā cietušajai māsai ar dēlu. Ziedojumu tālrunis ir 90067088 un ziedojuma summa par katru zvanu ir 1,42 eiro. Tāpat palīdzību var pieteikt, piezvanot Veltai (26393433) vai Jānim (29964017). Viņi vēlas, lai māsa varētu atjaunot māju. Jānis un Velta ar „Latgales Laika” starpniecību pateicas par ziedojumiem un atbalstu Ilūkstes novada domei, īpaši domes priekšsēdētāja vietniekam Maiguram Krievānam, un kaimiņiem.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests tālruņa zvanu par ugunsgrēku saņēma pēc pl. 3.00. Kad ugunsdzēsēji glābēji atbrauca uz Veczemniekiem, liesmas postīja dzīvojamo māju (100 m2), bet divi cilvēki pašu spēkiem bija izglābušies. Diemžēl, ugunsgrēkā gāja bojā  sirmgalve. Mazdēls, kurš bija izglābies kopā ar mammu, sirmgalves meitu, centās glābt omīti, taču liesmas vēja ātrumā pārņēmušas visu koka māju, tamdēļ tās nevarēja savaldīt pašu spēkiem. Ugunsgrēks tika lokalizēts tikai pēc gandrīz divām stundām. Iepriekšējā izmeklēšana liecina, ka ugunsgrēks, iespējams, izcēlies boilera telpā elektrības īssavienojuma dēļ. Galīgo atzinumu sniegs Valsts policija