„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. aprīlis
Ceturtdiena
Jadviga, Laura
+9.1 °C
apmācies

Daugavpils tomēr pirks Krievijā ražotos tramvajus

Publicitātes foto

1. novembrī Daugavpils domes ārkārtas sēdē deputāti ar balsu vairākumu atbalstīja astoņu jaunu Tveras vagonbūves rūpnīcā ražotu tramvaju „City Star” iegādi. Darījuma kopējā summa ir 4,1 miljons eiro. Vairāk nekā puse līdzekļu tiks saņemta no ES fonda, pārējai summas daļai tiks sniegts galvojums AS „Daugavpils satiksme” aizņēmuma ņemšanai jauno tramvaja vagonu iegādei.

Atgādinām, ka jaunu tramvaju iegādes epopeja Daugavpilī ilgst jau trīs gadus. Dažādu iemeslu dēļ (tostarp kļūdas dokumentācijā) šis pirkums pastāvīgi tika atlikts. Viens no pēdējiem bremzējošiem faktoriem bija Drošības policijas pārbaude saistībā ar Tveras vagonbūves rūpnīcas piederību Krievijas militārajam kompleksam. Neskatoties uz Drošības policijas atļauju, dažiem deputātiem ir aizdomas, ka tramvaju modelis, kuru paredzēts iegādāties, nav augstas kvalitātes un diezin vai tos būs iespējams ilgstoši ekspluatēt. Tas tiek norādīts Krievijas reģionālajos plašsaziņas līdzekļos.

Zemās grīdas tramvajus Daugavpilij piegādās Lietuvas firma UAB „Railvec”, kura uzvarēja iepirkuma konkursā. Vagoni jāpiegādā astoņu mēnešu laikā kopš līguma parakstīšanas brīža. Uzņēmumā „Daugavpils satiksme” atzīmē, ka pilsētas tramvaju parks ir obligāti jāatjauno, jo ar katru gadu pieaug veco tramvaju remontdarbu izdevumi. 2016. gadā remontam un rezerves daļām iztērēti 28 000 eiro, bet 2017.  gadā – jau 49 000 eiro. Turklāt jaunu tramvaju ieviešanai ekspluatācijā jāsamazina elektroenerģijas patēriņš.