„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+7.2 °C
apmācies

Transporta pēc pieprasījuma vairs nebūs

Publicitātes foto

Pilotprojekts „Transports pēc pieprasījuma” Līvānu novadā ir slēgts, jo maršrutā Līvāni-Mežancāni-Līvāni no 16. maija līdz 29. augustam tika izpildīti divi reisi un brauca tikai trīs pasažieri, pastāstīja VSIA „Autotransporta direkcija” sabiedrisko attiecību vadītāja Inese Krūmiņa.

Pilotprojekta laikā iedzīvotāji pārvadātājam SIA „Jēkabpils autobusu parks” varēja visu diennakti telefoniski pieteikt braucienu minētajā maršrutā, taču atsaucības nebija. Tāpēc gan pilotprojekts, gan reiss tika slēgts, jo pārvadātājam tas nebija rentabls.  

Pastāv iespēja, ka šāds pilotprojekts varētu tikt izveidots arī citviet Latgalē, jo sabiedriskais transports pēc pieprasījuma var būt alternatīva reģionos, kur pasažieru skaits ir mazs un nepastāvīgs.

Līvānu novada domes priekšsēdētāja vietniece Ginta Kraukle, vērtējot pilotprojektu, atgādināja, ka Līvānu novada pašvaldība jau pirms transporta pēc pieprasījuma ieviešanas rosināja Autotransporta direkciju saglabāt esošos reisus, nevis ieviest jaunu pakalpojumu. „Maršruts vijas gar viensētām, kur dzīvo lielākoties pensionāri. Sirmgalvjiem ir bažas, vai dienā, kad atbrauks transports pēc pieprasījuma, būs labs veselības stāvoklis, lai brauktu. Mēs atbalstām pasažieru pārvadājumu nodošanu pašvaldībām, kuras varētu šos reisus menedžēt daudz labāk, iegādājoties nelielus autobusus. Tāpat, pamainot likumdošanu, varētu ļaut 1-2 pasažierus, kas dzīvo nomalēs, pārvadāt arī skolēnu autobusiem,” teica G. Kraukle.