„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.1 °C
apmācies

Daugavpils svarcēlāji startēja Eiropas čempionātā

Artūrs Vasiļonoks // Foto no dalībnieku arhīva

Eiropas U20 un U23 čempionātā svarcelšanā Latvijas izlases sastāvā startēja daugavpilieši Artūrs Vasiļonoks un Elmārs Koleda.

E. Koleda sacentās U23 grupā. Atlēts izpildīja visus sešus mēģinājumus, raušanā paceļot 110 kg, grūšanā – 130 kg, summā – 240 kg. Jāpiebilst, ka viņa labākais rezultāts līdz šim bija 232 kg. Elmārs septiņu dalībnieku konkurencē bija piektais, diemžēl, ar šādu rezultātu viņš nevar pretendēt uz vietu olimpiskajā vienībā. Šajā grupā sākotnēji bija pieteikti 12 sportisti.

Elmārs Koleda

Artūrs Vasiļonoks startēja U20 grupā un izcīnīja sesto vietu 17 dalībnieku konkurencē. Tādējādi A. Vasiļonoks iekļuva olimpiskās vienības C sastāvā. Artūrs izpildīja piecus no sešiem mēģinājumiem. Viņa rezultāts grūšanā – 141 kg, raušanā – 162 kg.

Sportistu treneris Igors Očkurovs ir apmierināts ar smagatlētu sniegumu: „Artūrs tūlīt pēc čempionāta devās uz turnīru Tartu, kur uzvarēja un vēl vairāk uzlaboja savu rezultātu. Kopumā šī sezona puišiem ir veiksmīga, sen nav tik labi startējuši. Salīdzinājumā ar iepriekšējo čempionātu, kur tika izpildīti trīs mēģinājumi, šogad darbojās veiksmīgi un sasniedza cienījamu rezultātu.”