„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+1.3 °C
neliels sniegs

Dāvina sirmgalvjiem galda spēles

Egita Terēze Jonāne

Līvānos oktobra nogalē Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Polijas jaunieši, apvienojušies projektā „Tu un pasaule ap tevi”, gandrīz desmit dienas veidoja galda spēles sirmgalvjiem, piedalījās videoklipa filmēšanā un meklēja receptes, kā citus jauniešu atraut no datoriem un mobilajiem tālruņiem.

Runājot par receptēm, kā aktivitātēs iesaistīt IT tehnoloģiju atkarīgos vienaudžus, Polijas delegācijas pārstāve Malgožata ieteica rīkot svētdienas tikšanās - pusdienas parkos. Tādi pasākumi notiek Polijā, un tos apmeklē simtiem jauniešu, jo tiek pasniegts garšīgs ēdiens un jauniešus iesaista dažādās aktivitātēs. 

Savukārt Līvānu novada Jauniešu domes priekšsēdētājs Rūdolfs Kivlenieks teica, ka līvānieši vienaudžus aicina uz dažādiem pasākumiem, piemēram, novembrī notiks spēļu nakts maratons, kurā līdz pusnaktij sportos jaunāko klašu jaunieši un vecāki.

Jāiestarpina, ka visas „receptes” ir safilmētas un būs pieejamas par brīvu sociālajos tīklos, jauniešu organizāciju mājas lapās.

Projekta „Tu un pasaule ap tevi”, vadītājs, biedrības „Bērnu un jauniešu centrs „Dari Vari”” valdes priekšsēdētājs Edgars Muktupāvels nodemonstrēja liela izmēra kārtis un koka domino, kurus jaunieši uzdāvināja Līvānu novada alternatīvās aprūpes pakalpojumu centra „Rožlejas” sirmgalvjiem. Jaunieši ciemojās šajā centrā jau iepriekš cita projekta ietvaros, dāvinot galda spēles, kas nu jau ir nolietojušās. „Mēs ar prieku atjaunojām kārtis (tās ir kļuvušas lielākas, lai sirmgalvji labāk saskata ciparus) un radījām jaunu spēli - koka kauliņu domino,” pastāstīja E. Muktupāvels.   

Projekta dalībnieki devās Līvānu novadu iepazīšanas pārgājienā. Tāpat tika sarīkots vēl viens nebijis pasākums - filmēšanās Līvānu grupas „Jauda” videoklipā.

Kā uzsvēra E. Muktupāvels, šādi starptautiski projekti dod savu artavu arī jauniešu komunicēšanas un svešvalodu prasmju uzlabošanā, dažādu kultūru iepazīšanā un sadarbības veicināšanā.