„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
-1.3 °C
daži mākoņi

Deju solī jau desmit gadus

kadrs no Youtube

Ar krāšņu koncertu “Pļouvu sīnu par vysu dīnu” savu desmit gadu jubileju nosvinēja Līksnas pagasta vidējās paaudzes deju kolektīvs „Daugaveņa”. Kolektīva vadītāja Vilma Tāraude saņēma Daugavpils novada domes Atzinības rakstu par augstvērtīgu māksliniecisko devumu Daugavpils novada kultūrvides veidošanā, Vispārējo latviešu Dziesmu un Deju svētku tradīcijas uzturēšanā, ieguldījumu kultūras vērtību popularizēšanā, svinot kolektīva 10 gadu jubileju.

Pirms desmit gadiem “Daugaveņa” radās kā draugu iniciēta kopa, kuras vadību sākotnēji uzņēmās  Anita Šalkovska, bet pēc diviem gadiem iesākto darbu turpināja Vilma Tāraude. Ātri vien kolektīvs sasniedza augstu līmeni un kļuva par vienu no spēcīgākajiem kolektīviem Daugavpils novadā. Tajā dejo gan vietējie līksnieši, gan dejotāji no tuvākajiem pagastiem un Daugavpils.

Šis gads “Daugaveņai” ir īpašs – kolektīvs piedalījās XXVI Vispārējos latviešu Dziesmu un XVI Deju svētkos, pārstāvot novadu ne tikai deju lieluzvedumā „Māras zeme”, viņi bija vienīgie no Daugavpils novada, kuri izcīnīja iespēju piedalīties koncertā „Vēl simts gadu dejai” Arēnā Rīga.

Izrādās, šajos dziesmu un deju svētkos “Daugaveņa” nodejoja 180 tūkstošus soļus jeb 164 kilometrus, kolektīva kopīgā sasaukšanās pirms koncertiem ir “Mūsu pagasts – Līksna!”, dalībnieku vidējais vecums ir 38 gadi, savukārt gada laikā mēģinājumos tiek pavadītas 120 stundas.