„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+8.0 °C
apmācies

Kadru maiņas uzņēmumā „Daugavpils satiksme”

Publicitātes foto

8. novembrī AS „Daugavpils satiksme” (DS) akcionāru sapulcē no uzņēmuma valdes locekļa amata atsaukts Sergejs Blagoveščenskis. Savukārt valdes loceklis Romāns Savickis paliek savā amatā.

Līdz konkursa izsludināšanai (nolikums jau tiek gatavots) valdes locekļa pienākumus uz laiku pildīs Jevģenijs Oļenovs – domes Kapitālsabiedrību pārraudzības nodaļas vadītājs, un atbildīgo personu aizstāšana ir viņa tiešais pienākums.

Domes priekšsēdētājs Rihards Eigims komentēja atlaišanu, pamatojoties uz vairākām pretenzijām. Sergejs Blagoveščenskis pārlieku iecietīgi izturējies pret to, ka padotie darba laikā lietojuši alkoholu, mēģināja iepirkt lielu apjomu dīzeļdegvielas, nesaskaņojot to ar pašvaldības Iepirkumu nodaļu, kā arī pieļāvis citus pārkāpumus, kuri tika atklāti, veicot auditu. Savā „Fascebook” profilā viņš uzsver – viens no uzņēmuma „Daugavpils satiksme” bijušajiem valdes locekļiem šajā amatā netiks iecelts.

Interesanti, ka S. Blagoveščenskis sociālajos tīklos iepriekš ziņoja, ka akcionāru sapulce ir viņa iniciatīva. Taču sākotnēji viņš vēlējies apspriest jautājumu par dažu apkopēju atlaišanu, jo uzskatīja, ka šis taupības pasākums nav efektīvs. Rezultātā dienas kārtībā tika iekļauts jautājums par viņa atsaukšanu no ieņemamā amata. Tajā pat laikā S. Blagoveščenskis atzīmēja, ka informācija plašsaziņas līdzekļos par viņa vēlēšanos atteikties no konduktoriem sabiedriskajā transportā ir meli, jo neko tamlīdzīgu viņš nekad nav piedāvājis. Saskaņā ar S. Blagoveščenska versiju, Riharda Eigima iniciētā ārkārtas audita mērķis bija atrast pret viņu vērstas apsūdzības.

Savukārt Romāns Savickis pastāstīja, ka triju apkopēju atlaišana (kopā ir 18) saistīta ar mazgāšanas tehnikas atjaunināšanu. Štatu samazināšana skars tās, kuras sliktāk tiek galā ar saviem pienākumiem. Nākotnē uzņēmumā „Daugavpils satiksme” cer atteikties no „spaiņiem un lupatām” un sākt izmantot efektīvākus agregātus, kā arī tuvākajā laikā DS cer atrast rezerves autobusu šoferu atalgojuma palielināšanai.