„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
-0.3 °C
nedaudz mākoņains

Vienu māju gaida, citu – nojauc

Mājā Gaismas ielā 7 dome vēlas nākotnē izmitināt jaunos speciālistus // Foto: Aleksandrs Rube

Tuvākajās dienās Daugavpils dome saņems daudzdzīvokļu mājas Gaismas ielā 7 (Ruģeļu mikrorajons) renovācijas būvprojektu. Pašvaldībai būs jāizlemj, vai uzņemties šī projekta īstenošanu vai arī uzticēt remontdarbus Dzīvokļu un komunālās saimniecības uzņēmumam. Remontdarbus aptuvenās izmaksas – 1,4 miljoni eiro.

Atgādinām, ka minēto ēku, kurā ir 110 dzīvokļi, domei uzdāvināja privātfirma. Kopš šī objekta apspriešanas sākuma pagājis jau gandrīz pusotrs gads, taču vēl joprojām neviens nespēj kaut aptuveni prognozēt, kad tad šajā mājā varēs ievākties cilvēki. Daļu dzīvokļu tiek plānots piešķirt jaunajiem speciālistiem, īpaši ārstiem, kuru deficīts Daugavpilī jūtams jau vairākus gadus.

Vilcināšanās ar Gaismas ielas 7. nama projekta īstenošana saistīta arī ar to, ka pilsētā izlemts nojaukt citu ēku, kuru iepriekš arī plānoja renovēt dzīvojamā fonda vajadzībām. Pamestā piecstāvu māja 18. novembra ielā 43 (bijusī LRR kopmītne) tiks demontēta, bet tās vietā ierīkos autostāvvietu. Šī pagalam nolaistā objekta remontam būtu jāiztērē 2 miljoni eiro, savukārt nojaukšanai un stāvvietas izbūvei nepieciešami vien 400 000 eiro.