„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.8 °C
apmācies

Daugavpilī samazināts siltumenerģijas tarifs

pixabay.com

Uzņēmums „Daugavpils siltumtīkli” informē, ka šī gada novembrī siltumenerģijas tarifs Daugavpils patērētājiem ir 58,32 eiro par megavatstundu. Tādējādi tarifs ir samazināts, jo pēc diskusijas ar dabasgāzes piegādātāju „Latvijas gāze” tas bija noteikt 59,11 eiro/MWh apmērā.

Atgādinām, ka kurināmā cenu palielinājuma dēļ siltumenerģijas izmaksas oktobrī Daugavpilī pieauga līdz 63,01 eiro par megavatstundu un bija vislielākās Latvijā. Salīdzinājumā ar pagājušo gadu, cena pieauga vairāk nekā par 25%. Pēc tam siltumtīklu uzņēmuma vadītājs Viktors Lukjančiks sāka sarunas ar uzņēmumu „Latvijas gāze” un panāca izdevīgākus nosacījumus. Taču gāzes piegādes ilgtermiņa līgums joprojām nav noslēgts un darbs šajā virzienā turpinās.

Siltumenerģijas tarifs pieaudzis arī citās Latvijas pilsētās. Biržu ziņas liecina, ka dabasgāzes cena pasaules tirgū ir stabila. Beidzamo reizi tā palielinājās 2. novembrī. Jāatzīmē, ka beidzamajos trijos mēnešos dabasgāze sadārdzinājusies par 17,3%.