„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+5.8 °C
apmācies

Valsts simtgadē TV torņos plīvos Latvijas karogs

Publicitātes foto

No 11. līdz 18. novembrim, svinot valsts simtgadi, Latvijas Valsts radio un televīzijas centra (LVRTC) tornī Zaķusalā un vēl 20 torņos visā valstī tiks pacelti Latvijas karogi. Zaķusalas tornī plīvos visu laiku lielākais Latvijas karogs. Teju divu basketbola laukumu izmēram pielīdzināmais 800 kvadrātmetru lielais karogs atradīsies starp trim torņa balstiem. Tas darināts Latvijā no īpaši izturīga, tomēr salīdzinoši viegla materiāla. Zem torņa centrālās daļas ir izveidota īpaša konstrukcija, kas karogu pacels 80 m augstumā. Tā kā karoga izmērs to padara par iespaidīgu buru, karogs vertikālā veidā  tiks stiprināts tikai pie vienas malas un brīvi plīvos starp torņa balstiem. Plānots karogu svinīgi pacelt 18. novembrī pl. 8.00, tas plīvos tikai vienu dienu.

Jau astoto reizi Zaķusalas TV torņa karoga mastā, kas ir augstākais karoga masts ES,  tiks pacelts arī 3x6 m liels Latvijas karogs. Kopš 2014. gada nogales tas tiek pacelts divreiz gadā -- 4. maijā un 18. novembrī.

Karogi Latvijas augstākajos torņos, tostarp Daugavpilī, Rēzeknē, Viļānos, Preiļos un Līvānos, tiks pacelti laikā no 11.līdz 15. novembrim un plīvos līdz pat 20. novembrim. Šajos torņos izveidoti speciāli karoga masti un apgaismojums diennakts tumšajam laikam.