„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+3.2 °C
apmācies

Radošie pensionāri saņems palīdzību

pixabay.com

2018. gada sākumā Latvijas Radošo savienību padome sadarbībā ar Valsts Kultūrkapitāla fondu sāk īstenot palīdzības programmu radošo profesiju pārstāvjiem. No oktobra stājušies spēkā grozījumi, kas ļauj saņemt palīdzību pensionāriem, kuri strādājuši radošajās un mākslas jomās.

Pensiju indeksācijas rezultātā šogad daudzi pensionāri vairs nevarēja pretendēt uz stipendiju radošo personu atbalsta programmā, jo iepriekš uz šo stipendiju varēja pretendēt tie, kuru ienākumi mēnesī nepārsniedza pusi no minimālās mēnešalgas, t.i., 215 eiro trīs mēnešus. Taču no 2018. gada oktobra pensijas apmērs neietekmē „radošā pabalsta” saņemšanu. Pretendēt uz īstermiņa stipendiju ārstēšanās izdevumu vai komunālo pakalpojumu rēķinu daļējai apmaksai var jebkurš pensionārs – radošas profesijas pārstāvis. Stipendija var sasniegt 430 eiro, tā var tikt izmaksāta trīs mēnešus gadā.

Turklāt uz noteiktu palīdzību var cerēt arī strādājoši mūziķi, mākslinieki, kinematogrāfisti, literāti, dejotāji, teātra darbinieki, arhitekti un dizaineri, kuri slimības dēļ uz laiku ir zaudējuši darba spējas. Savukārt minēto profesiju pārstāvji, kuri kaut kādu iemeslu dēļ palikuši bez darba, var saņemt palīdzību 430 eiro apmērā sešus mēnešus pēc kārtas.

Lai saņemtu radošo stipendiju, jāvēršas Latvijas Radošo savienību padomes birojā Rīgā, Baznīcas ielā 37—3.