„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
-0.9 °C
daži mākoņi

Rēzeknē būvēs jaunu daudzstāvu māju

pixabay.com

Rēzeknes dome plāno jaunas energoefektīvas daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas celtniecību, kurā dzīvokļi tiks izīrēti.

Pašlaik jau ir noslēgts līgums ar vietējo projektētājfirmu SIA „MUUR”. Jaunais objekts, visdrīzāk, tiks uzbūvēts Atbrīvošanas alejā 167.

Rēzeknes domes Attīstības nodaļas vadītājs Georgijs Orlovs informēja, ka sākotnēji šī ideja radās sakarā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas solījumu piešķirt līdzfinansējumu 30% apmērā. Taču vēlāk šis palīdzības veids tika pārskatīts, un tagad tiek apspriesta kredīta saņemšanu Valsts kasē uz izdevīgiem nosacījumiem. Kredītu ar 0% saņemt nevarēs, jo šajā gadījumā tiks būvēts komerciāls objekts (izīrējami mājokļi).

Projekta prasībās norādīts, ka dzīvojamajai mājai nedrīkst būt vairāk par 5 stāviem, un tajā jāizvieto 50 divistabu un trīsistabu dzīvokļi ar platību 45–55 kvadrātmetri.

Turklāt projektā jāietilpst arī apzaļumošanai, celiņu, stāvvietas, bērnu un sporta laukuma izveidei, LED apgaismojumam pagalmā un autostāvvietā, kuram jābūt pieslēgtam kopējam pilsētas apgaismošanas tīklam.