„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+7.1 °C
apmācies

„Balss pavēlnieks” no Daugavpils

Foto no ģimenes arhīva

Tatjanas Basovas estrādes vokālās studijas audzēkni Jegoru Korobkovu Daugavpilī pazīst jau sen. Viņa brīnišķīgā balss skan visos lielajos pilsētas pasākumos, bet novembra sākumā to varēja dzirdēt visā Latvijā. Desmitgadīgais zēns no Daugavpils uzvarēja Latvijas Televīzijas rīkotajā bērnu un jauniešu mūsdienu dziesmu izpildītāju konkursā „Balss pavēlnieks”.

„Gribu dziedāt!”

Jegora vokālās dotības atklājās jau bērnudārzā. „Viņš visu laiku dziedāja,” stāsta jaunā talanta māmiņa Olga, „pēc tam pats palūdza, lai viņam organizē vokālās nodarbības.” Korobkovu ģimenē dzied visi un visiem ir laba muzikālā dzirde, taču profesionāli ar to nodarboties sācis tikai Jegors. Olga atceras dēla pirmo uzstāšanos uz lielās skatuves – toreiz viņam bija seši gadi, un ikgadējos pilsētas svētkos zēns dziedāja par tēti. Kopš tā laika viņa vienmēr ir līdzās koncertos, atbalsta dēlu aizkulisēs. Māmiņa smaidot saka, ka pagaidām vēl nevar no tā atradināties, bet koncerta laikā nespēj atrasties zālē, jo ļoti uztraucas par dēlu.

Lai gan Jegoram ir tikai desmit gadi, mūzikas nodarbības viņš uztver ļoti nopietni. Tas viss – pateicoties pedagoģei Tatjanai Basovai, savas jomas profesionālei, turklāt viņa pazīstama ar savu  perfekcionismu. Tagad Jegors jau pats izvēlas dziesmas saviem priekšnesumiem, klausās ierakstus un dzied to, kas viņam patīk. Pašlaik tā ir liriskā mūzika, drīzumā viņa repertuārā būs arī dziesmas itāļu valodā.

Konkursi ir kā treniņš

Olga uzskata, ka, piedaloties konkursos, viņas dēls, pirmām kārtām, gūst pieredzi, mācās nebaidīties no skatuves un justies drošāk: „Mēs izmantojam katru iespēju, lai piedalītos kādā konkursā vai pasākumā, lai Jegors varētu „sajust” skatuvi.” Tāpēc Jegors jau ir uzstājies neskaitāmas reizes – pilsētas pasākumos, festivālos, pilsētas svētkos. Festivālā „Muzikālais augusts 2018” Jegors kopā ar dažādu valstu pieaugušajiem dziedātājiem piedalījās lielajā Raimonda Paula dziesmu koncertā. Viņaprāt, tas bija sarežģīti, jo vajadzēja dziedāt liela orķestra pavadījumā, taču Jegors tika galā ar uztraukumu, kuru jūt ik reizi. Beidzamajos gados Jegors piedalījies konkursos „Nāc sadziedāt”, „Sapņi piepildās”, „Pavasara balss”, „Eurojurmala”, „Mēs esam talantīgi”, „Debut”, „Daugavas pērle”, un vienmēr bijis pirmais vai saņēmis galveno balvu.

Korobkovi īpaši izceļ konkursu „Balss pavēlnieks”. Droši vien tāpēc, ka Jegoram tas bija visnopietnākais, norisinājās vairākos posmos un prasīja vairāk spēku. Un, atšķirībā no vairākuma bērnu konkursu, kuros bieži vien, lai mudinātu darboties un nenodarītu pāri, tiek apbalvoti gandrīz visi dalībnieki, par „Balss pavēlnieku” varēja kļūt tikai viens cilvēks. Konkursa atlase bija stingra – vispirms dalībnieki nosūtīja savus ierakstus, žūrija izvēlējās un uzaicināja piedalīties nākamajās kārtās. Trijās vecuma grupās katrā atlasīja 25 solistus un kolektīvus, savukārt turpmāk izvēlējās labākos. Tādējādi 4. novembrī lielajā finālā bija 12 priekšnesumi, katram dalībniekam tajā bija jādzied kopā ar Latvijā populāru dziedātāju. Jegors uzstājās kopā ar Ati Auzānu, ar kuru izveidojās ideāls duets. „Tumša nakte, zaļa zāle” viņu izpildījumā iekaroja televīzijas skatītāju sirdis – konkursa uzvarētāju noteica skatītāji telefonbalsojumā.

Pilnu rakstu lasiet 16. novembra numurā.