„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. aprīlis
Ceturtdiena
Jadviga, Laura
+1.8 °C
daži mākoņi

Piederīgie nav apmierināti ar izmeklēšanas gaitu

freeimages.com

Oktobra nogalē Krāslavā pazuda Valentīna Bārtule. Novembra sākumā radinieki gan e-pastā, gan telefoniski „Latgales Laikam” sūdzējās, ka VP Latgales reģionālās pārvaldes Krāslavas inspektori veic izmeklēšanas darbu ar kavēšanos. Proti, piederīgie stāsta, ka netika laikus izņemti videoieraksti, kuros redzama mašīna, kas pazušanas brīdī esot izbraukusi no ielas, kur dzīvo pazudusī sieviete, un nav paņemts sievietes mobilais tālrunis, lai uzzinātu, kas zvanīja īsi pirms sievietes pazušanas. Radinieki e-vēstulē raksta, ka sieviete izgājusi no mājas naktī no 25. uz 26. oktobri uzreiz pēc tālruņa zvana. Viņa bijusi istabas čībās, bez brillēm (viņa slikti redzot) un bez tālruņa, tātad viņa domāja atgriezties, uzskata piederīgie. Meita un vīrs par to informējuši policiju, taču inspektori paņēmuši tālruni tikai pēc dažām dienām. Bet, ja radinieki jautājuši par izmeklēšanas gaitu, inspektori esot atbildējuši rupji vai necēluši tālruņa klausuli. Piederīgie par to ir ziņojuši arī Daugavpils prokuratūrai.

Kā skaidroja Valsts policijas Latgales reģionālās pārvaldes vecākā speciāliste Ksenija Belova, piederīgajiem, kuri vēlas uzzināt par izmeklēšanas gaitu, jādodas pie policijas inspektora, kurš vada izmeklēšanu. Savukārt policijas inspektors sniegs tikai to informāciju, kas atļauta ar likumdošanu un neietekmēs izmeklēšanas gaitu. Ja iedzīvotāji ir neapmierināti ar policijas inspektora darbu, viņiem jāiesniedz rakstisks iesniegums iecirkņa priekšniekam.  

Valsts policijas Latgales reģionālā pārvalde 13. novembrī informēja, ka sieviete nav atrasta, tāpēc policija turpina darbu.

Tāpat „Latgales Laiks” jautāja arī Daugavpils prokuratūrai par radinieku sūdzības izskatīšanas gaitu, taču atbildes nav.