„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+7.9 °C
apmācies

Simts vēlējumi Latvijai

Inese Minova

„Vēlu Latvijai izturību grūtībās un nezaudēt savu vienreizību! Lai cilvēki Latvijā dzīvo saticībā un mierā! Vēlu, lai Latvijā maniem vecvecākiem būtu pienācīga pensija un bezmaksas veselības aprūpe!”

Šie un daudzi citi Naujenes pagasta iedzīvotāju vēlējumi savai valstij tās simtgadē iekļauti Naujenes tautas bibliotēkas izveidotajā virtuālajā grāmatā „Simts vēlējumi Latvijai”. Grāmatas prezentācijā īsi pirms svētkiem bibliotēkas vadītāja Diāna Čiževska pateicās ikvienam, kas atsūtīja savu vēlējumu – gan lieliem, gan maziem. Grāmatā iekļauti simts vēlējumi un pagasta ainavas, kuras iemūžinājuši vietējie fotogrāfi Olga Kuzmina, Jevgeņijs Ņikitins, Aļona Annišineca, Sabīne Locika un Linards Onzuls. Savukārt vāka maketu grāmatai uzzīmējusi Lāču pamatskolas skolniece Karīna Ivanova. Pagaidām grāmata ir pieejama tikai virtuāli bibliotēkas mājas lapā, taču Diāna cer, ka ar laiku to varētu arī nodrukāt.

Savu izstādi pagastam svētkos dāvāja fotogrāfs Linards Onzuls

Reizē ar iedzīvotāju vēlējumu grāmatu valsts savā jubilejā saņēma vēl vienu dāvanu -- Naujenes pagasta fotogrāfa Linarda Onzula izstādi „Latgales ainavas”. Vairums no izstādē redzamajām ainavām iemūžinātas tieši Naujenes pagastā, parādot tā krāšņumu visos gadalaikos. „Naujene ir vieta, kur es mīlu, kur atpūšos, kur dzīvoju, tāpēc es to redzu tādu, kāda tā ir manās fotogrāfijās un pat vēl labāka,” saka darbu autors, fotokluba „Ezerzeme F” vadītājs. Līdz šim viņam jau bijušas vairākas personālizstādes gan Latvijā, gan Lietuvā.  

Izstādi var aplūkot Naujenes tautas bibliotēkas lasītavā līdz novembra beigām.