„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.4 °C
apmācies

Bebrenē atvērs elektronisko Nacionālo enciklopēdiju

www.lnb.lv

18. decembrī Bebrenes pagasta bibliotēkā, nospiežot uz datora klaviatūras taustiņu „Enter”, visā pasaulē sāks darboties Nacionālās enciklopēdijas elektroniskā versija, pastāstīja Bebrenes pagasta pārvaldes vadītāja Benita Štrausa.

Bebrenes pagasts tika izvēlēts šovasar, kad enciklopēdijas veidotāji uzkavējās ekspedīcijā Bebrenē, lai vāktu materiālus elektroniskajai enciklopēdijai. Viņi atzina, ka Bebrenes bibliotēka ir gaismas sala Sēlijā. Interesanti, ka arī enciklopēdijas galvenā redaktora vēsturnieka Valtera Ščerbinska vectēvs ir nācis no Ilūkstes apriņķa.

Elektroniskā Nacionālā enciklopēdija tiks papildināta nepārtraukti. Kā uzskata B. Štrausa, tai jāatspoguļo arī Bebrenes pagasta kopienu darbi,  kultūrvēsturiskas un dabas vērtības. Šobrīd top atsevišķs šķirklis par Bebrenes pagastu no 2000 vārdiem, kuru raksta bebrenietis Dāvis Gruberts.