„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.7 °C
neliels lietus

Kanādas vēstniecība aicina uz militārās tehnikas izstādi un kino Rēzeknē

rezekne.lv

No 26. līdz 28. novembrim Rēzeknē uzturēsies Kanādas vēstnieks Latvijā Kevins Rekss. Vizītes laikā plānotas tikšanās gan Rēzeknes pilsētas domē, gan izglītības iestādēs. Rēzeknieši 27. novembrī aicināti apmeklēt militārās tehnikas un ekipējuma izstādi un Kanādas režisora jaunākās filmas pirmizrādi Latvijā.

Otrdien, 27. novembrī plkst. 8.40 Kanādas vēstniecības delegācija kopā ar Rēzeknes pilsētas domes vadību noliks ziedus pie pieminekļa “Vienoti Latvijai”. Pēc tam plkst. 9.00 vēstnieks tiksies ar Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētāju Aleksandru Bartaševiču un Rēzeknes speciālās ekonomiskās zonas pārvaldnieci Sandru Ežmali.

27. novembrī no plkst. 13.00 līdz 15.00 Kanādas vēstniecība sadarbībā ar Latvijas Zemessardzes 3. Latgales brigādi Festivāla parkā organizē Latvijas un Kanādas bruņoto spēku militārās tehnikas un ekipējuma izstādi. Pasākuma laikā apmeklētāji varēs iepazīt militāro ekipējumu un tehniku, aprunāties ar zemessargiem, Kanādas bruņoto spēku karavīriem un Kanādas diplomātiem. Tāpat būs iespēja nogaršot arī Latvijas bruņoto spēku gatavoto maltīti.

Līdz ar to Pils ielā paredzēti satiksmes ierobežojumi – no plkst. 10.00 līdz 18.00 būs slēgta satiksme no Atbrīvošanas alejas līdz iebrauktuvei Latgales vēstniecības GORS stāvlaukumā:

Savukārt plkst. 18.30 Kanādas vēstniecība Latvijā aicina uz Kanādas režisora Sebastjana Pilota jaunākās filmas “Jāņtārpiņi aizlidojuši” pirmizrādi Latvijā – Latgales vēstniecībā GORS. Lai arī filma ir iznākusi tikai 2018. gada septembrī, tā jau ir apbalvota kā labākā mākslas filma prestižajā Toronto filmu festivālā. Šādam pat titulam tā tika nominēta Starptautiskajā Karlovi Vari filmu festivālā Čehijā.

28. novembrī vēstniekam paredzētas tikšanās ar pasniedzējiem, skolotājiem un studentiem Rēzeknes tehnoloģiju akadēmijā un Rēzeknes valsts 1. ģimnāzijā.