„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.3 °C
apmācies

Prokuratūrā nodod narkotiku lietu

Publicitātes foto

Valsts ieņēmuma dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvalde nodevusi Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētajai prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai kriminālprocesu par narkotisko vielu kontrabandu lielā apmērā.

Šī gada februārī Terehovas Muitas kontroles punktā tika veikta padziļinātā kontrole automobilim Volkswagen Jetta, kuru vadīja Latvijas Republikas nepilsonis, kurš brauca Krievijas Federācijas virzienā. Pārbaudes laikā tika konstatēts, ka automobiļa motora nodalījumā ir paslēpti divi melna polietilēna iepakojumi ar sablīvētu baltas krāsas vielu ar uzrakstu “THOR” un četri melni polietilēna iepakojumi ar nezināmu vielu. Par atklāto noziedzīgo nodarījumu VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldē tika uzsākts kriminālprocess.

Kriminālprocesa ietvaros tika veiktas izņemto vielu ķīmiskās ekspertīzes, kuru laikā tika noskaidrots, ka izņemtajos iepakojumos atradās 2997,9 g baltas krāsas pulverveida viela, kas satur 2428,3 g kokaīna, un 1643,39 g brūnas krāsas kristāliska viela, kas satur 1368 g MDMA jeb 3,4 metilēndioksimetamfetamīna.

Iegūstot pietiekošu pierādījumu kopumu, oktobrī kriminālprocess pret 1977. gadā dzimušo Latvijas Republikas nepilsoni tika nosūtīts Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētajai prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai pēc Krimināllikuma trim pantiem.