„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+1.1 °C
daļēji mākoņains

Daugavpils domē jauna deputāte

daugavpils.lv

Pilsētas domes sēdē 22. novembrī deputāti lēma uz laiku atbrīvot partijas „Saskaņa” pārstāvi Marjanu Dademašu (Ivanova-Jevsejeva) no deputātes pienākumu pildīšanas, jo viņa dodas dekrēta atvaļinājumā.

Viņas vietā nāks Nataļja Kožanova, kura, saskaņā ar pašvaldību vēlēšanu rezultātiem, pēc balsu skaita ir nākamā. N. Kožanova nevarēja piedalīties sēdē, jo bija dienesta komandējumā.

Nataļja Kožanova ir Centra vidusskolas krievu valodas un literatūras skolotāja. „Saskaņas” līderis Daugavpilī Andrejs Elksniņš vērtē šo iecelšanu kā lielisku papildu iespēju darbam izglītības un sociālajā  jomā. Viņš arī atzīmēja, ka pašreizējā politiskajā situācijā (domes priekšsēdētāja Riharda Eigima nesenā atcelšana no amata) Daugavpilī jārīko atkārtotas vēlēšanas. Savukārt „Latgales partijas” pārstāvis Jānis Lāčplēsis šo viedokli neatbalsta un uzskata, ka dome var darboties pašreizējo 15 deputātu sastāvā.

Atgādinām, ka 2017. gada 3. jūnija vēlēšanās deputāta mandātu ieguva seši „Latgales partijas” locekļi (28,6% balsu), pieci „Saskaņas” pārstāvji (28,2% balsu) un četri „Mūsu partijas” locekļi (19,3%).