„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+5.2 °C
apmācies

Ilūkstē pateicās simtgades jostas autoriem

ilukste.lv

23. novembrī Ilūkstes bērnu un jauniešu centrā tika sumināti akcijas „Ieaud savu ģimenes stāstu simtgades jostā” dalībnieki, pastāstīja centra vadītāja Vanda Rimša.

Ilūkstes novada pašvaldības Pateicības rakstus un piemiņas dāvanas saņēma Skudru, Bezprozvannaju, Sudniku, Linčiku, Kaminsku, Tamaņu, Serkovu, Baginsku, Auziņu, Jemeljanovu, Pupiņu ģimenes un Irīnas Pučkas audžuģimene. Turklāt Veslava Linčika bija iesaistījusi akcijā savus skolēnus, kuri izšuva savas dzimtas stāstus.  

Irīna Pučka pastāstīja, ka Ilūkstes novada simtgades jostā redzams viņu ģimenes ģerbonis -- uz linu auduma ar makramē diegiem darināts ģimenes uzvārds, sarkana sirds un trīs zaļas ozolu lapas.

V. Rimša uzsvēra, ka ikviena ģimene arī turpmāk var izšūt dzimtas uzvārdu Ilūkstes novada simtgades jostai, kas apskatāma Ilūkstes bērnu un jauniešu centra Sēļu istabā.