„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.1 °C
apmācies

Noslēgušies būvdarbi Rēzeknes 2. vidusskolas sporta zālē

rezekne.lv

Trešdien, 21. novembrī Valsts būvniecības kontroles birojs pieņēma ekspluatācijā Rēzeknes 2. vidusskolas sporta zāles ēku P. Brieža ielā 28. Kā jau bija ziņots iepriekš, ēka ar vēsturisko nosaukumu “Zilā zāle” tika pilnīgi atjaunota. Jauna fasāde izbūvēta no sendviča tipa paneļiem, nosiltināts cokols, nomainīts jumta segums, iebūvētas jaunas durvis un logi. Iekštelpās izbūvētas jaunas starpsienas, paveikti  apdares darbi, izbūvēti  jauni siltumapgādes, ūdensvada un kanalizācijas sistēmas, siltummezgls, veikta elektroinstalācijas un vājstrāvu tiklu izveide, uzstādīta moderna ventilācijas sistēma, kā arī labiekārtota apkārtējā teritorija.

Būvdarbus bija plānots pabeigt septembra beigās, bet faktiski tas notika 12. novembrī. Aizkavējums radās dažu sarežģījumu dēļ. Visbūtiskākais no tiem ir tas, ka pēc konstrukciju atsegšanas neizdevās atrast tehnisko risinājumu PVC logu montāžai augšējā fasādes daļā. Tika pieņemts lēmums aizstāt projektā paredzētos PVC logus ar alumīnija vitrīnām, kuru izgatavošana prasīja papildus laiku.

Projekts realizēts ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda atbalstu. Projekta Nr. 4.2.2.0/17/I/107 “Rēzeknes 2. vidusskolas sporta zāles ēkas P. Brieža ielā 28, Rēzeknē energoefektivitātes uzlabošana” realizācija notiek saskaņā ar Rēzeknes pilsētas attīstības programmas 2014.-2020. gadam 4.2.2. specifiskā atbalsta mērķa “Atbilstoši pašvaldības integrētajām attīstības programmām sekmēt energoefektivitātes paaugstināšanu un atjaunojamo energoresursu izmantošanu pašvaldību ēkās” ietvaros. Projekta mērķis ir energoefektivitātes paaugstināšana, veicot ieguldījumus ēkā atbilstoši pašvaldības attīstības programmā noteiktajām prioritātēm, tādējādi samazinot primārās enerģijas patēriņu un pašvaldības izdevumus par siltumapgādi. Projekta realizācijas rezultātā plānots panākt primāras enerģijas patēriņa samazinājumu par 45 769,65 kWh/gadā un CO2 emisijas  samazinājumu par 9,29 t CO2 gadā.

Kopējās projekta izmaksas – 887 168,93 eiro, tostarp Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējums – 84 000,00 eiro, Valsts budžeta dotācija – 3 705,88 eiro un Rēzeknes pilsētas domes līdzfinansējums – 306 157,74 eiro.