„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+4.5 °C
apmācies

Par „ātro” nepamatotu izsaukšanu būs jāmaksā vēl vairāk

nmpd.gov.lv

Maksa par nepamatotu Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) izsaukumu palielināsies par 40%. Šādas izmaiņas NMPD pakalpojumu cenrādī tika apstiprinātas valdībā 21. novembrī.

Mediķu brigādes izsaukums situācijās, kad nav apdraudēta personas veselība vai dzīvība un medicīniskā palīdzība būtu jāsaņem pie ģimenes ārsta, tiek formulēta kā nepamatots izsaukums, par kuru tiek piestādīts rēķins. Šobrīd vidēji dienā tiek izrakstīti 12 rēķini par šādiem nepamatoties izsaukumiem.

Līdz šim maksa par nepamatotu izsaukumu bija 40,14 eiro, bet turpmāk par to būs jāmaksā 56,56 eiro jeb par 40% vairāk. Veselības ministrija norāda, ka neatliekamā palīdzība pēkšņu un smagu veselības problēmu gadījumā gan, tāpat kā iepriekš, būs bez maksas.

Par 40 eiro dārgāks turpmāk būs izsaukums pie ārzemniekiem, kuri nesaņem no valsts budžeta apmaksātus veselības aprūpes pakalpojumus (133,39 eiro iepriekšējo 93,91 eiro vietā).

Vienlaikus maksas pakalpojumu cenrāža izslēgti pakalpojumi, kas nav bijuši pieprasīti pēdējo trīs gadu laikā, un papildināts ar jauniem, aktuāliem pakalpojumiem, piemēram, ārsta/neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta speciālista telefona konsultācijām un pacientu medicīnisko transportēšanu no ārvalstīm.