„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.5 °C
apmācies

Bibliotēkā darbojas Ziemassvētku dāvanu pieņemšanas punkts kara bēgļu bērniem

Publicitātes foto

Līdz 10. decembrim labdarības akcijas “Zvaigzne austrumos” ietvaros Latgales Centrālās bibliotēkas Nozaru literatūras sektorā (Rīgas ielā 22a, 2. stāvā) jau otro gadu pēc kārtas darbosies Ziemassvētku dāvanu pieņemšanas punkts kara bēgļu bērniem. Akciju rīko biedrība “Baltic Global Initiative”.

Labdarības akciju “Zvaigzne austrumos” biedrība “Baltic Global Initiative” īsteno jau piekto gadu. Tās gaitā Latvijas, Lietuvas un Igaunijas iedzīvotāji tiek aicināti ziedot kurpju kastēs iesaiņotas Ziemassvētku dāvaniņas karadarbības skartiem bēgļu bērniem, kā arī bērniem, kuru dzīve aizrit lielā nabadzībā (pēc ANO datiem to skaits mērāms daudzos miljonos). Šogad vairāk nekā 30 dāvaniņu pieņemšanas punktos visā Latvijā savāktās kurpju kastes biedrība nogādās irākiešu un sīriešu karā cietušajiem bērniem, kas patvērumu raduši Jordānijā, trūkumcietējiem – ielu bērniem Kalkutā, Indijā, kā arī Krievijas un Gruzijas kara bēgļu bērniem Gori nometnē Gruzijā.

Biedrības “Baltic Global Initiative” dibinātājs Pēteris Eisāns uzsver: “Mēs nevaram šiem bērniem atdot pazaudēto bērnību, bet ar vienu piepildītu kurpju kasti mēs varam viņu sirsniņās ienest daudz prieka”. Aizvadīto četru gadu laikā akcijas “Zvaigzne austrumos” ietvaros jau ir saziedotas ap 15 000 kastītes – tās ziedoja bērnudārzi, skolas, uzņēmumi, kolektīvi, draudzes un privātpersonas. Pērn akcijā aktīvi piedalījās arī daugavpilieši, nododot kurpju kastes dāvaniņu pieņemšanas punktā Latgales Centrālajā bibliotēkā.

Šāda iespēja ir pieejama arī šogad. Piedalīties ir pavisam vienkārši:

  • Sarūpē vidēja izmēra kurpju kasti (iesaiņot nav nepieciešams, bet, ja tomēr vēlies to darīt, tad kasti un vāku ietin atsevišķi, lai tā būtu atverama pārbaudei).
  • Uz kastes salasāmi uzraksti, kāda dzimuma un vecuma bērnam tā paredzēta. Vari izmantot arī akcijas mājaslapā un bibliotēkā pieejamās etiķetes. Ieteicamās vecuma grupas 2-4, 5-9 vai 10-14 gadi.
  • Kasti piepildi ar dāvaniņām, kas iepriecinātu bērnu bēgļu gaitās. Lai atvieglotu dāvanas sagatavošanu, akcijas rīkotāji ir laipni sarūpējuši ieteicamo dāvanu sarakstu.
  • Lai nodrošinātu kastītes ceļu pie bērna, ziedo 5 eiro tās ceļa izdevumu segšanai biedrības “Baltic Global Initiative” bankas kontā ar norādi “Zvaigzne austrumos”.
  • Ja vēlies, ieliec kastē lapu ar savu kontaktinformāciju. Šie dati netiks izplatīti, bet ļaus akcijas rīkotājiem janvārī nosūtīt tev informāciju par tās rezultātiem.
  • Atstāj kastīti dāvanu pieņemšanas punktā Latgales Centrālās bibliotēkas Nozaru literatūras sektorā Rīgas ielā 22a, 2. stāvā.
  • Ja vari, izplati šo vēsti, aicinot akcijā piedalīties arī citus (lietojot sociālo tīklu mirkļbirkas #zvaigzneaustrumos un #kurpjukaste).

Steidzīgajiem, kuriem nav laika skraidīt pa veikaliem un piemeklēt dāvaniņas, akcijas rīkotāji ir paredzējuši citu iespēju – ziedot akcijas bankas kontā 25 eiro ar norādi “Izdariet manā vietā”. Šī summa pilnībā segs vienas kastītes satura un loģistikas izmaksas. Nevari atļauties pilnu summu? Ziedo tik, cik vari.

Ir iecerēts, ka dāvanas galamērķi sasniegs Zvaigznes dienā. Tāpēc akcijas nosaukums ir “Zvaigzne austrumos”. Dāvanu izdalīšanu klātienē pārraudzīs biedrības “Baltic Global Initiative” pārstāvis.  Sīkākas ziņas par akcijas norisi mājaslapā www.zvaigzneaustrumos.lv vai pa e-pastu info@zvaigzneaustrumos.lv.

Neļauj savai kurpju kastei putēt plauktā – piepildi to un piedzīvo, kā prieks vairojas!