„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+6.8 °C
apmācies

DU izvirzās līderpozīcijā

Sergejs Kuznecovs

DU basketbolistes savā laukumā izcīnīja divas uzvaras. Ar „Jelgavu” problēmu nebija, mazliet smagāk klājās ar „TTT/Kadetēm”. Tādējādi daugavpilietes izvirzījušās līderpozīcijā Baltijas līgas starptautiskajā grupā.

Spēles bija atšķirīgas. Zemgales klubam nebija optimālais sastāvs, tāpēc arī tāda rezultāts. Daugavpilietes nodemonstrēja savu spēli un izcīnīja uzvaru.

Savukārt spēle ar kadetēm bija nervoza. Tās sākumā no cīņas izstājās Viktorija Ivanova, kura pamatīgi izmežģīja kāju, un, visdrīzāk, nevarēs spēlēt ilgāku laiku.

Pēc šīs epizodes komandai nācās panervozēt -- DU pieļāva daudz kļūdu savā zonā. Pēc rezultatīva uzbrukuma daugavpilietes vāji spēlēja aizsardzībā, nereti zaudējot punktus vienkāršās situācijās.

DU treneris Nikolajs Romaņenko: „”Jelgava” atbrauca nepilnā sastāvā, tāpēc mūsu komandā bija iespēja spēlēt visām basketbolistēm. Lai gan grūti ir uzminēt, kam jādod atpūta, un kam – ne.

DU treneris Nikolajs Romaņenko

„TTT/Kadetes” ir spēcīgas pretinieces. Turklāt mums Latvijas komandu konkurencē turnīra tabulā jātiek iespējami augstu. Spēlē ar rīdziniecēm mūs izsita no sliedēm V. Ivanovas trauma. Labi, ka izturēja vecākās spēlētājas. Oļesjas Jevsejevas lietderības koeficients +24. Lai gan viņa neguva daudz punktu, taču viņas kontā ir daudz atlēkušo bumbu. Daudzreiz nospēlēja labi, taču visu bojāja muļķīgās kļūdas.

Starptautiskajā līgā mēs pašlaik esam stabili līderpozīcijā. Taču jāņem vērā, ka „uzņem apgriezienus” Liepāja – visas atveseļojas, turklāt komandā ir divas leģionāres, bet mums – tikai savējās spēlētājas. U16 izlasi ir grūti pieveikt. Turklāt viņām ir īpašs statuss – par zaudējumu izbraukumā komanda saņem 2 punktus, bet, izcīnot uzvaru, -- 4. Vārdu sakot, visas komandas ir nopietnas pretinieces.”

Pilnu spēles un Baltijas līgas statistiku lasiet 27. novembra numurā.

Pilnus rakstus varat lasīt, abonējot laikraksta e-versiju.